27. 01. 2020 - 21:50
Karačić nastavio impresivan niz: Čudesan podatak koji puno...
907
Shares
Karačić nastavio impresivan niz: Čudesan podatak koji puno toga govori o Hrvatskoj

EURO 2020

Karačić nastavio impresivan niz: Čudesan podatak koji puno toga govori o Hrvatskoj

Sport.ba
27. 01. 2020 - 21:50
0
Shares

Završena je još jedna europska rukometna smotra na kojoj su Hrvati ostavili duboki trag.

Hrvatska se s Europskog prvenstva u rukometu vratila sa srebrnom medaljom i dva prestižna pojedinačna priznanja.

Domagoj Duvnjak je proglašen za najboljeg igrača Europskog prvenstva. Potpuno zaslužen odabir, do te mjere zaslužen da bi bila nepravda da je bilo ko drugi osim hrvatskog kapitena dobio tu nagradu.

Osim Duvnjaka, posebnu čast dobio je i Igor Karačić koji je izabran u idealnu sedmorku na poziciji srednjeg vanjskog.

karacichrvatska

I upravo je to Karačićevo uvrštavanje u tzv. Dream Team Europskog prvenstva nastavilo jednu lijepu tradiciju po hrvatski rukomet.

Naime, punih 16 godina, na devet europskih prvenstava zaredom, Hrvatska je dala barem po jednog igrača u idealnu momčad. Nevjerovatan je to podatak koji najbolje svjedoči o hrvatskoj sveprisutnosti u vrhu svjetskog (jer sve najbolje dolazi iz Europe) rukometa.

Temelje ovom impresivnom nizu udario je Ivano Balić koji je bio uvrštavan u Dream Team na EP-u 2004. u Sloveniji, 2006. u Švicarskoj i 2008. u Norveškoj.

Godine 2010., kad se Europsko prvenstvo održavalo u Austriji gdje je Hrvatska u finalu izgubila od Francuske, imali su dvojicu rukometaša u među najboljima: Manuel Štrlek bio je proglašen za najbolje lijevo krilo, a Igor Vori za najboljeg pivota.

strlek

Često puta osporavani Marko Kopljar najbolji turnir karijere odigrao je na EP-u Srbiji 2012. gdje je ušao u Dream Team kao najbolji desni vanjski, podsjeća Gol.hr.

Duvnjak je pak bio najbolji srednji vanjski EP-a 2014., dok je na dvije smotre prije ove netom završene (2016. u Poljskoj i 2018. u Hrvatskoj) Štrlek završio u idealnoj postavi.

Karačić se pobrinuo da niz potraje, a sada preostaje da sačekamo Europsko prvenstvo 2022. u Mađarskoj i Slovačkoj i vidimo da li će iznjedriti nekog novog Kauboja dostojnog za ulazak u momčad turnira.

Učitaj još novosti