25. 01. 2020 - 14:01
Španski mediji: Hrvatska je bila na konopcima, a onda je...
907
Shares
Španski mediji: Hrvatska je bila na konopcima, a onda je briljirao Duvnjak

HRVAT SVE ODUŠEVIO

Španski mediji: Hrvatska je bila na konopcima, a onda je briljirao Duvnjak

25. 01. 2020 - 14:01
0
Shares

Hrvatska rukometna reprezentacija u nedjelju od 16:30 u Tele2 Areni u Stockholmu igra finale Europskog prvenstva protiv Španjolske.

Hrvatska je u maratonskom polufinalu nakon 80 minuta slomila Norvešku 29:28, a Španjolci su potom svladali Sloveniju 34:32 pa ćemo u nedjelju gledati novi dvoboj dvije reprezentacije, koje su remizirale 22:22 u posljednjem kolu druge faze natjecanja.

"Hrvatska je u finalu prije finala patila, a onda uspjela srušiti Norvešku i plasirati se u finale Europskog prvenstva. Bili su Hrvati na konopcima, ali su se vratili preko golmana Šege, koji je sjajno branio, ali i drugog golmana Ašanina uz dva obranjena sedmerca u posljednjih 10 minuta utakmice. Hrvatsku je vukao i izvukao lider Duvnjak, koji je glavni igrač reprezentacije više od jednog desetljeća. Njegovo iskustvo pomoglo je Hrvatskoj, posebno kod sedmerca u produžetku za 26:26 koji nije smio promašiti. Na koncu su Hrvati preokrenuli situaciju, a Musa golom u finišu donio veliku pobjedu", piše Marca.

Također, španjolski AS naklonio se kapetanu Duvnjaku.

"Duvnjak je odveo Hrvatsku u treće finale Europskog prvenstva", započeo je AS pa dodao.

"Kapiten Hrvatske opet je držao konce odbrane, a u napadu nosio svoju reprezentaciju kada je bilo najteže protiv Norveške. U finalu ćemo opet gledati veliki dvoboj dvije reprezentacije, koje su prije samo nekoliko dana remizirale u skupini. Hrvatska nikada nije bila europski prvak, a Španjolska će pokušati odbraniti titulu osvojenu prije dvije godine u Zagrebu", ističe AS, prenosi Index.hr.

Također, Španjolci se rado prisjećaju 2005. i finala Svjetskog prvenstva u Tunisu, u kojem je njihova reprezentacija svladala Hrvatsku 40:34 i prvi od dva puta postala svjetski prvak. 

Učitaj još novosti