22. 01. 2020 - 08:28
ĐOKOVIĆ IMA SKUP SAT, ALI NADAL GA JE PREVAZIŠAO: Pogledajte...
907
Shares
ĐOKOVIĆ IMA SKUP SAT, ALI NADAL GA JE PREVAZIŠAO: Pogledajte koliko košta, vrtoglava cifra

ĐOKOVIĆ IMA SKUP SAT, ALI NADAL GA JE PREVAZIŠAO: Pogledajte koliko košta, vrtoglava cifra

22. 01. 2020 - 08:28
0
Shares

Rafael Nadal je uspješno započeo Australijan open pobjedom protiv Huga Delijena iz Bolivije sa 6:2, 6:3, 6:0. Bio je Nadal precizan poput švajcarskog sata, i to baš onog koji ima na ruci.

Vrhunski teniseri imaju sponzorstva sa najpoznatijim kompanijama za proizvodnju satova, pa tako Federer reklamira Roleks, Novak Đoković Seiko, a Rafael Nadal marku "Richard Mille".

Pored Đokovića, koji se opredijelio za Seikov model vrijedan 6.100 evra, svoj sat je na Australijan openu prikazao i Rafael Nadal.

Naime, nezaobilazni detalj na ruci španskog tenisera je ručni sat koji vrijedi čitavo bogatstvo. Jedan primjerak ovog skupocjenog sata švajcarske kompanije vrijedi nevjerovatnih 725.000 eura!

U pitanju je model "RM 27-03 Rafael Nadal", koji teži svega dvadesetak grama, tako da ne smeta Nadalu tokom servisa i ne utiče na dinamiku njegovog kretanja na terenu. Nadalov sat može da izdrži udarac do deset kilograma, a kompanija je proizvela samo 50 primjeraka ovog modela. Ima ekstremno veliku vrijednosti, iako u sebi nema plemenite metale i drago kamenje.

nadal

"Ovi satovi su toliko sukupi jer su namijenjeni za ekstremna opterećenja. Njihova izrada je zahtjevala mnogo vremena i posla, a to je njihova glavna prednost", objasnio je Rafael Nadal jednom prilikom.

Nadal je prije ovog modela takođe nosio skupocjene satove ove marke, koja ga sponzoriše.

Prethodni modeli bili su mu RM27-02, koji je vrijedan 775.000 dolara, do je na Rolan Garosu 2010. i 2013. nosio primjerke od 525.000 i 690.000 dolara.

Nadal je opisao i koliko mu je lako da igra sa ovim satovima jer ima osjećaj kao da nema ništa na ruci, već da su oni dio njegove kože.

"U početku je bilo nešto više perioda navikavanja i tranzicije, morali smo da sarađujemo zajedno kako bismo prilagodili sve mojoj ruci. Osjećaj je kao da nemate ništa na ruci, jednom rečju, ovaj sat postaje dio moje kože", rekao je Nadal.

Učitaj još novosti