20. 01. 2020 - 09:01
U Sloveniji zavladalo totalno razočaranje, nisu birali riječi:...
907
Shares
U Sloveniji zavladalo totalno razočaranje, nisu birali riječi: Evo koga krive za jučerašnji poraz

EURO 2020

U Sloveniji zavladalo totalno razočaranje, nisu birali riječi: Evo koga krive za jučerašnji poraz

Sport.ba
20. 01. 2020 - 09:01
0
Shares

Rukometna reprezentacija Slovenije poražena je jučer od Mađarske 28:29 te si je tako zakomplicirala situaciju na rukometnom Euru u borbi za polufinale natjecanja. Nakon prvog poluvremena Slovenci su imali plus tri i sve je bilo idealno. Ipak, u nastavku potpuno druga priča.

U taboru Slovenije nisu skrivali razočaranje. Sve što su dobro napravili na ovom prvenstvu pokvarili su očajnim drugim poluvremenom protiv Mađara, a za to krive – sebe.

'Zaslužili smo poraz i sami smo si za to krivi. Igrali smo slabo, nezrelo u drugom ijelu pa sam tužan i razočaran. Izgubiti utakmicu zbog vlastite gluposti je zaista bolno. Nismo pokazali pravu igru u napadu, a o odbrani da ne govorim. Primili smo 29 golova, od toga 16 u prvom poluvremenu i to nismo smjeli dozvoliti. To nismo dopustili ni boljim reprezentacijama na prvenstvu', izjavio je prvi strijelac protiv Mađara s osam golova Jure Dolenec.

'Nakon dobrog prvog dijela mislili smo da ćemo u nastavku rano riješiti utakmicu u svoju korist. Mađari nas nisu iznenadili, ali nismo uspjeli pronaći pravo ortužje za njihovog pivota Banhidija, a još smo im razbranili golmana. Slabo smo odigrali odbranu u drugom dijelu, noge su nam bile teške. Svi smo bili svjesni važnosti ove utakmice i svi smo željeli pobijediti, ali nažalost nismo uspjeli. Očito smo izgorjeli u prevelikoj želji za uspjehom. Moramo zaboraviti poraz i usredotočiti se na Portugalce. Moramo podići glave, jer sve još imamo u svojim rukama', rekao je Miha Zarabec koji je postigao četiti pogotka.

Učitaj još novosti