18. 01. 2020 - 11:25
Novi neočekivani milioni: Dinamu bogat postotak od prodaje...
907
Shares
Novi neočekivani milioni: Dinamu bogat postotak od prodaje Rrahmanija u Napoli

MODRI SJAJNO PROŠLI

Novi neočekivani milioni: Dinamu bogat postotak od prodaje Rrahmanija u Napoli

18. 01. 2020 - 11:25
0
Shares

Bivši branič Dinama - Amir Rrahmani - zaključio je transfer u Napoli vrijedan 14 miliona eura, koliko će inkasirati Verona na ime odštete. To je gotovo sedam puta više od 2,1 miliona eura, koliko je hrvatski prvak inkasirao od njegove prošloljetne prodaje. No, ipak će Modri još malo napuniti blagajnu zahvaljujući kapitenu reprezentacije Kosova. 

Naime, Sportske novosti doznaju kako je Dinamo prilikom prodaje Rrahmanija ugradio klauzulu po kojoj im pripada 10% od sljedećeg transfera, a to u ovom slučaju iznosi 1,4 miliona eura. U prijevodu, nešto više od 10 miliona kuna uprihodit će Zagrepčani ovim dosta iznenađujućim transferom. 

Amir Rrahmani svoj nogometni put započeo je u rodnom Kosovu, a u ljeto 2013. godine postao je novi igrač albanskog Partizanija. Nakon dvije godine u Albaniji stigao je u HNL, a prvi klub koji je spazio njegov talent bio je RNK Split. Braća Žužul prepoznali su njegov talent, ali budući da je klub tih godina krenuo u silaznu putanju nakon svega jedne sezone u crvenom dresu postaje novi igrač maksimirskog kluba.

U ljeto 2016. za poprilično velikih 1,6 miliona eura Rrahmani je postao novi igrač Dinama, ali budući da mu je konkurencija tih godina u modroj svlačionici bila poprilično velika mladi Kosovar odlazi na posudbu u Lokomotivu. Godinu dana proveo je na Kajzerici, a nakon dobrih predstava u sezoni 16./17. Dinamo je shvatio kako za igrača njegovih kvaliteta itekako ima mjesta i na Maksimiru.

Rrtahmani je u prošloj europskoj sezoni odigrao mnoštvo sjajnih partija za hrvatskog prvaka, posebno na poziciji lijevog beka, koja mu nije prirodna. Zadovoljna viđenim bila je Verona, koja ga prošlog ljeta za 2,1 milion eura dovodi u Serie A. Kosovar je odmah zauzeo standardno mjesto u odbrani i odradio sjajnu jesen. Toliko sjajnu da je Napoli odlučio da je on njihovo veliko zimsko pojačanje. 

Učitaj još novosti