17. 01. 2020 - 11:50
Jusuf Nurkić: Čekam zeleno svjetlo za povratak
907
Shares
Jusuf Nurkić: Čekam zeleno svjetlo za povratak

Jusuf Nurkić: Čekam zeleno svjetlo za povratak

17. 01. 2020 - 11:50
0
Shares

Jusuf Nurkić i dalje čeka povratak na parket, no to bi se ubrzo moglo dogoditi.

Krajem marta prošle godine Nurkić je imao otvoreni lom potkoljeničnog dijela. Slomio je obje kosti i tibiu i fibulu, zbog čega je propustio ostatak prošle, ali i dobar dio ove sezone.

Međutim, bliži se dan kada će Nurkić ponovo zaigrati, a u Portlandu ga žele što spremnijeg za završni dio sezone i play-off.

Prije nesretne povrede, u 72 utakmice Nurkić je u prosjeku po utakmici postizao 15.6 poena. Igrao je u najboljoj životnoj formi, ali sudbina je htjela da ga prekine u tome.

nurkic1-620x350

U srijedu je uradio rendgeski snimak, ali tvrdi da još ne zna detalje.

"Ne znam puno, još uvijek čekam riječ doktora. Trenutno se dobro osjećam, čekam sao zeleno svjetlo za igru", poručio je Nurkić.

Trener Portlanda Terry Stotts u srijedu je rekao da će tim objaviti ažurnije podatke za Nurkića u petak, što je u rasporedu s izvornim dvosedmičnim vremenskim rasporedom ponovnog ocjenjivanja.

nurkic

Jusuf je odradio jedan 10-minutni trening pred meč s Minnesotom i sada je odradio 25 minuta treninga, što sugeriše da bi uskoro mogao ponovo na parket.

S ponedjeljka na utorak Portland dočekuje Golden State Warriorse i neke su naznake da bi Nurkić u tom meču mogao dobiti priliku za igru.

Učitaj još novosti