15. 01. 2020 - 15:18
Šuman: Nisam nezadovoljan, moramo imati kontinuitet; Prce: Ne...
907
Shares
Šuman: Nisam nezadovoljan, moramo imati kontinuitet; Prce: Ne znam hoću li i dalje biti član reprezentacije

ZMAJEVI SE VRATILI U SARAJEVO

Šuman: Nisam nezadovoljan, moramo imati kontinuitet; Prce: Ne znam hoću li i dalje biti član reprezentacije

15. 01. 2020 - 15:18
0
Shares
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u rukometu vratila se iz Norveške. "Zmajevi" su prvi put u historiji nastupili na Evropskom prvenstvu, ubilježili su tri poraza, ali utisak je da nisu razočarali. Na sličan način po povratku u Sarajevo razmišlja i selektor Bilal Šuman.

- Mogu da kažem da nemam nikakvih primjedbi na momke. Bila je tu velika želja. Možda smo u toj velikoj želji pomalo izgorjeli. Moglo je to izgledati i malo drugačije, posebno u utakmici protiv Portugala, ali ne mogu biti nezadovoljan. Osjetili smo kako izgleda Evropsko prvenstvo, sada nam slijedi baraž za Svjetsko prvenstvo. U budućnosti će možda tu biti i nekih novih lica. Toromanović se oprostio, neki novi pivot će doći na njegovo mjesto. Ima još igrača koje pratimo, ali vidjet ćemo kako će izgledati roster u aprilu i junu. Kontinuitet moramo imati. Slijedi nam drugi korak, da vidimo koliko smo daleko do drugog kruga nekog takmičenja - naglasio je Šuman.  

Marko Panić optimista je u pogledu budućnosti našeg državnog tima.

- Svi su već rekli u kakvoj smo grupi. Portugal je sve iznenadio. Mi smo pokazali da se u BiH igra dobar rukomet, a poraza su nas koštale tehničke greške. Mislim da ćemo se već za naredna takmičenja bolje spremiti. Vjerujem da ćemo uvezati nastup i na Svjetskom prvenstvu nakon ovog Evropskog prvenstva - kazao je Panić.

Nikola Prce, jedan od naših najiskusnijih rukometaša žali za propuštenom prilikom protiv Portugala.

- Mogli smo vjerovatno bolje protiv Portugala. Imali smo tu šansu koju nismo iskoristili. Dali smo sve od sebe, a mi smo šanse tražili u susretima s Norvežanima i Portugalcima. Ne znam da li će me biti tu u narednim akcijama reprezentacije, što će ponajviše zavisiti od moga zdravlja - kazao je Prce.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Učitaj još novosti