15. 01. 2020 - 14:55
JEDAN OD NAJBOLJIH TROJKAŠA ISKREN Luka Dončić me podsjeća na...
907
Shares
JEDAN OD NAJBOLJIH TROJKAŠA ISKREN Luka Dončić me podsjeća na Larryja Birda

NBA

JEDAN OD NAJBOLJIH TROJKAŠA ISKREN Luka Dončić me podsjeća na Larryja Birda

15. 01. 2020 - 14:55
0
Shares

Trener Golden State Warriorsa Steve Kerr vjeruje da će zvijezda Dallas Mavericksa i slovenski reprezentativac Luka Dončić biti stub NBA lige u narednim godinama.

O mladom Slovencu je govorio biranim riječima i uporedio ga s legendarnim Larryjem Birdom, ali i jednim od trenutno najboljih košarkaša svijeta - Jamesom Hardenom, prenosi ESPN.

- On je zaista važan za NBA ligu i to nema nikakve veze s njegovim dolaskom iz Evrope. On je nevjerovatan igrač, košarkaš koji je uvijek korak ispred ostalih s odličnim pregledom terena. U tom pogledu me podsjeća na Larryja Birda, a s druge strane ima poteze poput Jamesa Hardena - rekao je Kerr prije sinoćnjeg meča protiv Mavericksa.  

Dončić je prije sinoćnjeg meča imao prosjek od 29.1 poena, 9.7 skokova i devet asistencija po susretu. U prva dva ovosezonska meča protiv Golden State Warriorsa imao je "triple-double" učinak, ali sinoć nije bio tako raspoložen pa je uz slab šut iz igre postigao 20 poena, uz osam skokova i dvije asistencije. Dallas je ipak upisao uvjerljivu pobjedu rezultatom 124:97.

Učitaj još novosti