15. 01. 2020 - 10:13
Prekršene odluke Kancelarije KSBiH: Kazne za sva službena lica...
907
Shares
Prekršene odluke Kancelarije KSBiH: Kazne za sva službena lica koja su se pojavila u Aleksandrovcu!

AVAZ OTKRIVA

Prekršene odluke Kancelarije KSBiH: Kazne za sva službena lica koja su se pojavila u Aleksandrovcu!

15. 01. 2020 - 10:13
0
Shares

U Aleksandrovcu je podbačena lopta. Bili su tu igrači domaće Igokee, pojavila su se i službena lica. No, izostala je gostujuća ekipa Sparsa…

Dva se kluba nisu mogli dogovoriti o terminu odigravanja odgođene utakmice 14. kola Prvenstva Bosne i Hercgovine, no to nije bila prepreka komesaru takmičenja Draganu Jakovljeviću da susret, shodno želji Igokee, ali ne i Sparsa, zakaže za utorak u 19 sati.

Na to je reagirao generalni sekretar Košarkaškog saveza BiH Amer Čolan, koji je, pozivajući se na odluku Upravnog odbora da nadležnost nad komesarom ima Kancelarija KSBiH, a zbog kršenja propozicija, kalendara i regularnosti takmičenja, odlučio da poništi nominacije za susret Igokea - Spars i sve nominacije za 15. kolo, odnosno prekine šampionat do konačne odluke Upravnog odbora.

Međutim, Jakovljević je ostao pri svojoj odluci da se utakmica Igokea - Spars treba igrati, pa je sinoć uslijedio već opisani performans u Aleksandrovcu nakon kojeg je komesar izjavio da će registrirati utakmicu 20:0 u korist Igokee. A da li će biti baš tako?

- Propozicije takmičenja, kalendar i odluke Upravnog odbora su jasni i decidno govore šta je čija nadležnost. Shodno tome, protiv svih službenih osoba koje su se oglušile o odluku Kancelarije KSBiH, vezane za prvenstvo BiH, bit će predložene disciplinske mjere.

Također, za danas u 15 sati zakazana je sjednica Upravnog odbora Košarkaškog saveza BiH koji će raspravljati o trenutnoj situaciji - rekao je Čolan, ponovo naglasivši da utakmica u Aleksandrovcu nije mogla biti odigrana, jer je Kancelarija KSBiH, shodno svojim ovlastima, poništila nominacije svih slubženih lica za ovaj meč, piše "Avaz".

Čolan nije želio komentirati više nego uvredljive izjave koje je na njegov račun, prema navodima nekoliko portala, sasuo trener Igokee Dragan Bajić. O tome će se, vjerovatno, izjasniti disciplinska tijela KSBiH… 

Učitaj još novosti