14. 01. 2020 - 13:51
ZVANIČNO Željezničar angažovao drugo veliko pojačanje
907
Shares
ZVANIČNO Željezničar angažovao drugo veliko pojačanje

STIGAO ALEKSANDAR JOVANOVIĆ

ZVANIČNO Željezničar angažovao drugo veliko pojačanje

14. 01. 2020 - 13:51
0
Shares

Australijski internacionalac, Aleksandar Jovanović, novi je fudbaler Željezničara. Tridesetogodišnji defanzivac potpisao je ugovor do ljeta 2020. godine uz opciju produženja.

Aleksandar Jovanović rođen je 4. augusta 1989. godine u Melburnu. Prošao je omladinske selekcije Parramatta Eaglesa, a sa nepunih 20 godina stigao je u Srbiju u kojoj je nastupao za Vojvodinu, Novi Sad i Hajduk iz Kule.

Potom je uslijedio odlazak u Aziju, prvo u Tajland u ekipu Tero Sasana, a potom u južnokorejski Suwon. Nakon godinu dana odlazi u Jeju United za koji je igrao dvije godine i prešao u kinesku Super ligu, u momčad Tianjin Teda. Posljednje dvije godine nosio je dres Jeju Uniteda.

– Znam mnogo o Želji, velika historija, jedan od najvećih klubova u bivšoj Jugoslaviji. Moj djed navija za Želju i baš mi prija što sam došao ovdje. Znam nekoliko igrača, pratio sam u posljednje vrijeme i istraživao ligu i došao sam da se borimo za titulu. Želim svoj posao na terenu obaviti kako treba. Želio sam raditi i s Amarom Osimom jer sam o njemu čuo sve najbolje, kazao je Jovanović.

Jovanović je potpisao ugovor do ljeta 2020. godine uz opciju produženja saradnje, a s ekipom će sutra obaviti i prvi trening.

jovanovic1

FOTO: Damir Hajdarbašić/fkzeljeznicar.ba

Učitaj još novosti