13. 01. 2020 - 12:46
Marinović: Lazić pregovara s klubom, u narednom periodu ćemo...
907
Shares
Marinović: Lazić pregovara s klubom, u narednom periodu ćemo razgovarati i o pojačanjima

NOVI ŠEF STRUKE FK SARAJEVO

Marinović: Lazić pregovara s klubom, u narednom periodu ćemo razgovarati i o pojačanjima

13. 01. 2020 - 12:46
0
Shares
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Prvi trening u sklopu priprema za nastavak predstojeće sezone fudbaleri Sarajeva održali su danas u Trening centru Butmir, a prije samog početka predstavnicima medija obratio se novi šef stručnog štaba Vinko Marinović.

Na treningu nije bio Miloš Stanojević, koji i dalje ima virozu, a trener Sarajeva u narednim danima očekuje da će imati i jasniju sliku po pitanju igračkog kadra.

- Osim Hebibovića, imamo mali problem sa Stanojevićem, koji ima temperaturu. Međutim, on će nam se pridružiti za koji dan. Prije priče o pojačanjima i ja želim malo vidjeti ovu ekipu. Želim upoznati sve igrače koje imam na raspolaganju pa ćemo u narednom periodu razgovarati i o pojačanjima. U zimskom prijelaznom roku je teško doći do pravih pojačanja, moramo gledati i na broj stranaca. Također, moram vidjet s igračima koji su tu ima li kakvih problema, hoće li biti još odlazaka - rekao je Marinović. 

Trenutno je najaktuelniji odlazak Darka Lazića, koji ima ponudu norveškog Brana, a na kraju sezone mu istječe ugovor sa Sarajevom.

- On je u pregovorima s klubom o svom statusu, te bi i to trebali brzo riješiti - dodao je Marinović.

Aktuelni prvaci BiH do 17. januara trenirat će u Sarajevu.

- Potom odlazimo u Ljubuški, gdje ćemo biti četiri dana i odigrati utakmicu s istoimenim klubom. Slijedi povratak i još jedna utakmica prije odlaska u Tursku, u  Antaliju. Tamo ćemo biti od 29. januara do 10. februara. U narednih dan-dva ćemo znati i protivnike u Turskoj -  istakao je šef stručnog štaba bordo tima. 

Marinović je na klupi Sarajeva naslijedio Husrefa Musemića, čiji odlazak navijači još nisu prežalili.

- Husref je legenda i čovjek koji je osvojio najviše trofeja u Sarajevu. To se mora poštovati. Sarajevo je prvo, borit ćemo se da igramo što bolje i kvalitetnije. Kad si u velikom klubu, znate koje su obaveze i ciljevi. Imamo dosta mladih igrača, pogotovo ovih što su igrali kod mene u mladoj reprezentaciji. Pokušat ćemo sve to spojiti. Pritisak je svugdje. Navikao sam na njega, tako da je to sasvim jedna normalna stvar - rekao je Marinović.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Učitaj još novosti