04. 01. 2020 - 19:56
REAL UVJERLJIV, ALI SVI U ČUDU NAKON POTEZA MODRIĆA U 96....
907
Shares
REAL UVJERLJIV, ALI SVI U ČUDU NAKON POTEZA MODRIĆA U 96. MINUTI Je li moguće da on ima 34 godine?

PRIMERA

REAL UVJERLJIV, ALI SVI U ČUDU NAKON POTEZA MODRIĆA U 96. MINUTI Je li moguće da on ima 34 godine?

Sport.ba
04. 01. 2020 - 19:56
0
Shares

Real Madrid je u 19. kolu pobijedio u gostima neugodni Getafe s uvjerljivih 3:0, a najbolji hrvatski nogometaš Luka Modrić bio je strijelac trećeg pogotka za Kraljeve u sudijskoj nadoknadi (90+6). Time je Real privremeno preuzeo prvo mjesto na prvenstvenoj tabeli, barem do katalonskog derbija koji je na programu od 21:00 sati.

real

Real je poveo autogolom golmana Davida Sorie, tačnije njegove nespretne reakcije u 35. minuti, a na 2:0 povisio je Raphael Varane početkom nastavka. Pobjedu je potvrdio iz kontranapada u 96. minuti koji je u pogodak pretvorio Luka Modrić. 

Upravo tu kontru koju je sjajnim potezom pokrenuo Bale krenulo je nekoliko igrača Reala a Valverde je držao loptu i pretrčao odbranu Getafea. No, navijače je najviše oduševio nevjerovatan sprint najboljeg nogometaša za 2018. godinu, koji je odigrao cijelu utakmicu. Modrić je sprintao čak 80 metara, a njegov trud Valverde je nagradio asistencijom iako je mogao i on zabiti.

real-varanebalemilitaobenzema

Zbog zakonskih restrikcija i TV prava portali ne smiju objavljivati videomaterijale, ali snimku gola možete pogledati OVDJE.

Modrić igra u sjajnoj formi iako ima 34 godine. Dok "nogometni stručnjaci" ističu da je Modriću došao kraj, on iz utakmice u utakmicu oduševljava. Bio mu je to peti gol ove sezone za Real.

real-varanemodricbenzemaOvakvim sprintom pokazao je da još može igrati na najvećoj razini. Zlatko Dalić itekako može biti sretan, a na Euru u ponovo bismo mogli gledati onog nezaustavljivog Modrića sa Svjetskog prvenstva u Rusiji. A o odlasku iz Madrida izgleda da nema ni govora...

(Sport.ba)

Učitaj još novosti