03. 01. 2020 - 14:40
KAKVA BARCELONA KAKAV REAL U Maksimir stigla oficijelna ponuda...
907
Shares
KAKVA BARCELONA KAKAV REAL U Maksimir stigla oficijelna ponuda od koje zastaje dah: Olmo na putu ka jednom od najboljih klubova Evrope!

CHELSEA ŽELI MLADOG ŠPANCA IZ REDOVA DINAMA

KAKVA BARCELONA KAKAV REAL U Maksimir stigla oficijelna ponuda od koje zastaje dah: Olmo na putu ka jednom od najboljih klubova Evrope!

03. 01. 2020 - 14:40
0
Shares

Zagrebački Dinamo ove bi zime mogao ostati bez nekolicine svojih igrača.

Za Danijem Olmom 'trga se pola Europe', a druga službena ponuda stigla je od Barcelone ranije ove sedmice. Sve je izglednije kako će Španac natrag put Camp Noua, a nije isključeno da plavi tabor napuste i Nikola Moro te naš internacionalac Amer Gojak.

gojakOno što je praktički sigurno jest samo da će mladi golman Dinko Horkaš ubrzo preseliti u redove mostarskog Zrinjskog, na polugodišnju posudbu. Međutim, navijači 'modrih' uskoro bi trebali čuti i dvije dobre vijesti.

Naime, kako prenose Sportske novosti, ugovor bi trebala produžiti dvojica standardnih prvotimaca pod vodstvom Nenada Bjelice. Riječ je o Marinu Leovcu i Kevinu Theophile-Catherineu.

Što se lijevog bočnog tiče, njegov potpis je očekivan, dok se za Francuza nije baš znalo i očekivalo da bi mogao produžiti vjernost hrvatskom prvaku. Ipak, spomenuti izvor tvrdi da bi obojica trebala staviti paraf na produženje ugovora s Dinamom, a to bi moglo doći već prije početka samih priprema 7. januara.

olmo

Ipak, vratit ćemo se za kratko sjajnom Olmu. Skoro je sasvim izvjesno da napušta Maksimir, ali osim Barcelone još nekoliko velikih europskih timova je u igri. Španski "Sport" sada piše da se u cijelu priču uključio i Chelsea.

Plavci se od ukidanja transfer zabrane povezuju s velikim brojem sjajnih igrača, a katalonski list tvrdi da su poslali "konkretnu" ponudu Dinamu za mladog Španca. Ne navodi se tačan iznos, ali podsjećaju da Dinamo svog 21-godišnjeg veznjaka procjenjuje na 40 miliona eura. Prvak Hrvatske je sigurno na putu da napravi ogroman transfer...

olmo4

(Sport.ba)

Učitaj još novosti