03. 01. 2020 - 15:30
SILNO SE ŽELE SPASITI Nekadašnji najbolji strijelac Eurolige...
907
Shares
SILNO SE ŽELE SPASITI Nekadašnji najbolji strijelac Eurolige pojačao PAOK

BOBBY BROWN

SILNO SE ŽELE SPASITI Nekadašnji najbolji strijelac Eurolige pojačao PAOK

03. 01. 2020 - 15:30
0
Shares

Grčki košarkaški velikan PAOK ima užasnu sezonu. Trenutno su zadnji na tabeli lige koja je sama po sebi upala u krizu zadnjih godina, koja je kulminirala prošlo proljeće.

Solunski div na omjeru je 3-10 te je očigledno da dvostruki grčki prvak i dvostruki osvajač eurokupova mora pod hitno nešto poduzeti. U tom smjeru, do kraja sezone potpisan je Amerikanac Bobby Brown.

Bek je to koji nije bio prolaznik ni u NBA, ali je ipak puno dublji trag ostavio na Starom kontinentu. S obzirom da nije izabran na draftu 2007., na početku profesionalne karijere odigrao je sezonu u njemačkoj Albi iz Berlina nakon čega je, s manje ili više uspjeha, odigrao dvije sezone u najjačoj ligi svijeta. Nosio je dresove Sacramento Kingsa, Minnesota Timberwolvesa, New Orleans Hornetsa i Los Angeles Clippersa.

Nakon toga se otisnuo u međunarodne vode te je, između ostalih, branio boje Montepaschija iz Siene u sezoni 2012./2013., kada je u Toskanu došao kao zamjena za jednu od tadašnjih najvećih zvijezda Eurolige, Boa McCalebba, koji se pridružio Fenerbahčeu.

Te je sezone Brown sa 18.8 poena po susretu osvojio titulu najboljeg strijelca sezone u Euroligi, te sa 5.3 dodavanja četvrtog najboljeg asistenta. Tih je godina Montepaschi imao jedan od najjačih sastava u Europi, s velikom budžetskom podlogom i skupim imenima na rosteru. Prošlo proljeće je taj finansijskim problemima izrešetan klub, koji danas nosi ime Mens Sana 1871 Basket, ispao iz Serie B ranga talijanske klupske košarke.

Godine 2016. danas 35-godišnjak se vratio u NBA i odigrao dvije sezone u Houston Rocketsima, a nakon toga se vratio u Europu. Nakon kratkih i neuspješnih epizoda u Olympiakosu i Mornaru iz Bara (u kojem je proveo svega mjesec dana), otišao je igrati u Kinu, što mu je bio zadnji angažman prije povratka u Europu i Grčku.

Učitaj još novosti