03. 01. 2020 - 15:10
Bivši bh. selektor ne gubi vrijeme: Dovodi jednog od najboljih...
907
Shares
Bivši bh. selektor ne gubi vrijeme: Dovodi jednog od najboljih igrača nekadašnjeg osvajača Eurolige

JASMIN REPEŠA OJAČAVA TRIESTE

Bivši bh. selektor ne gubi vrijeme: Dovodi jednog od najboljih igrača nekadašnjeg osvajača Eurolige

03. 01. 2020 - 15:10
0
Shares

Tačno na Badnjak saznali smo kako jedan od najeminentnijih balkanskih košarkaških trenera i bivši bh. selektor, Jasmin Repeša, preuzma talijanskog prvoligaša Allianz Palancestro Trieste. Nezavidna je to pozicija u startu s obzirom da je u pitanju predzadnji sastav talijanske Serie A u ovom trenutku, s omjerom 4-11, no Jasko vjeruje kako ima znanje i nagon da klub izvuče iz teške situacije.

Štaviše, trener je izrazio želju za nastavkom karijere u Italiji, s obzirom da se u toj zemlji dobro osjeća te je u njoj proveo neke od najboljih razdoblja trenerske karijere. U tom pravcu je nužno osigurati i određena kadrovska osvježenja. Klub iz Trsta u pregovorima je s Rickyjem Hickmanom, igračem koji je 2014. s Maccabijem iz Tel Aviva osvojio euroligaški naslov.

Danas 34-godišnji Hickman je, uz MVP-a finala Tyresea Ricea, bio vjerovatno najvažniji igrač i motor tog sastava, te su mu dobre igre u Izraelu priskrbile bogatu gažu u turskom Fenerbahčeu. Nakon dvogodišnje epizode u Istanbulu, jednu je bio članom Olimpije iz Milana, a zadnje dvije sezone nosio je dres njemačkog Brose Bamberga, u kojem je ostvario prosjek od 10 poena po susretu u sklopu EasyCredit BBL njemačke lige.

Učitaj još novosti