27. 12. 2019 - 08:48
BOŽIĆNA BOMBA Mourinho već u januaru dovodi jednog od...
907
Shares
BOŽIĆNA BOMBA  Mourinho već u januaru dovodi jednog od najboljih igrača svijeta

BOŽIĆNA BOMBA Mourinho već u januaru dovodi jednog od najboljih igrača svijeta

27. 12. 2019 - 08:48
0
Shares

El Desmarque otkriva da su tokom božićnih blagdana Jose Mourinho i Gareth Bale aktivirali "božićnu bombu", ono što bi mogla postati najveća priča zimskog prijelaznog roka, koji počinje za pet dana.

"Bale bi se mogao vratiti iz Reala u Englesku i to već ove zime, u potpuno neočekivanoj operaciji koja bi uključivala zamjenu igrača", navodi spomenuti izvor i ističe kako nije senzacija da Bale odlazi iz Reala, ali jest da će se to dogoditi već u januaru i to u sklopu aranžmana kojim bi se on vratio u Tottenham, dok bi u suprotnom smjeru otišli keš i igrač.

Keš je 30 miliona eura, a igrač je Christian Eriksen. Danski veznjak stara je Realova želja, a dolaskom Josea Mourinha u Tottenham postao je rezerva. Ne samo zato što se ne uklapa u koncepciju novog trenera nego i jer odbija produžiti ugovor koji mu ističe na ljeto pa već za tri dana može pregovarati sa zainteresiranim klubovima, a za pola godine napustiti Spurse kao slobodan igrač.

Eriksen se nakon šest i pol godina zasitio Tottenhama, a jednako toliko je Bale u Realu, u kojem se osjeća jednako kao i Danac u svom klubu. Uzimajući u obzir sve ovo, ali najviše to što se Bale i Mourinho iznimno međusobno cijene i što se otkako je Posebni preuzeo Spurse čuju gotovo svakodnevno, navedena zamjena čini se mogućom.

Bale, dakako, jedva čeka napustiti Real, a osjećaj je obostran. Real ga je voljan pustiti zbog niza nagomilanih problema između kluba, igrača i navijača, a Baleovim odlaskom u zimskom prijelaznom roku bi samo na njegovoj plaći uštedio preko 40 miliona eura, prenosi Index.

Real ga je kupio od Tottenhama 2013. uz odštetu od 101 milion eura, čime je Balea učinio najskupljim fudbalerom u historiji. 

Učitaj još novosti