25. 12. 2019 - 19:20
Kanelo najbolji bokser, Vajlderu nagrada za nokaut godine,...
907
Shares
Kanelo najbolji bokser, Vajlderu nagrada za nokaut godine, Džamel najbolji povratnik

THE RING ODABRAO

Kanelo najbolji bokser, Vajlderu nagrada za nokaut godine, Džamel najbolji povratnik

25. 12. 2019 - 19:20
0
Shares

Saul Kanelo Alvares (Saúl "Canelo" Álvarez) proglašen je za najboljeg boksera 2019. godine prema izboru prestižnog magazina "The Ring".

Meksikanac je ove godine imao dvije borbe, protiv Danijela Džejkobsa (Daniel Jacobs) i Sergeja Kovaleva (Sergey), i obje je riješio u svoju korist. Džejkobsa je pobijedio u srednjoj, a Kovaleva u poluteškoj kategoriji. 

Entoni Džošua (Anthony Joshua) dobio je nagradu "Runda godine" na osnovu izvedbe u trećoj rundi revanš-meča s Endijem Ruizom (Andy). Taj je meč izabran za događaj godine.

Nagradu za nokaut godine dobio je Deontej Vajlder (Deontay Wilder) za nokaut Luisa Ortisa (Ortiz) u još jednoj odbrani titule u superteškoj kategoriji u verziji WBA. 

Borba godine, prema izboru magazina, bio je duel Nonita Donera (Donaire) i Naoje Inuea (Naoya Inoue) za titulu u bantam kategoriji, koju je Filipinac Doner dobio jednoglasnom odlukom sudija.

Iznenađenje godine priredio je, naravno, Endi Ruiz pobjedom u prvom duelu s Džošuom. Nagrada "Povratak godine" pripala je Džamelu Heringu (Jamel Herring).

Učitaj još novosti