25. 12. 2019 - 18:34
JOSHUA OSTAJE BEZ POJASA: "Mrzim ovo!" MOĆI ĆE TITULU...
907
Shares
JOSHUA OSTAJE BEZ POJASA:

VIDNO RAZOČARAN

JOSHUA OSTAJE BEZ POJASA: "Mrzim ovo!" MOĆI ĆE TITULU POVRATITI U DUELU PROTIV ZVIJERI KOJA GA JEDINA ISTINSKI MOŽE POBIJEDITI

25. 12. 2019 - 18:34
0
Shares

Anthony Joshua u 2020. godini vjerovatno će ostati bez jednog od svoja četiri pojasa prvaka. Razlog je taj što i WBO i IBF traže da se britanski boksač u sljedećih šest mjeseci bori s njihovim izazivačima, a on to ne može prihvatiti.

joshua

"Čuli smo se s obje organizacije. I jedni i drugi tvrde da su sljedeći. Ko je?! Postoji valjda neki sistem rotacija, frustrirajuće je znati da ćemo se vjerojatno morati odreći jednog pojasa", rekao je Joshuin menadžer Eddie Hearn.

Razočaran je i Joshua. 

"Mrzim to! Jako je teško skupiti sve te pojaseve i onda na takav način da ostanete bez jednog... Međutim, i da mi uzmu pojas, znam da ću ga vratiti."

joshuaNagađa se da će se Joshua odreći WBO pojasa jer bi tako otvorio priliku Hearnovim boksačima Usyku i Parkeru da se bore za njega. Kada bi se odrekao IBF-ovog, puno teže bi ga vratio jer bi o svemu morao pregovarati s Pulevom, najbolje rangiranim boksačem u toj organizaciji.

ruiz-joshua

Jedan od razloga zašto će Joshua vjerovatno izabrati Puleva za sljedećeg suparnika je i taj što Britanac smatra da mu je on lakši suparnik od Usyka.

Učitaj još novosti