24. 12. 2019 - 09:02
KAKAV NIZAK UDARAC Barca ipak ne vjeruje Rakitiću, može...
907
Shares
KAKAV NIZAK UDARAC Barca ipak ne vjeruje Rakitiću, može slobodno ići: Katalonci spremili januarski bum - stiže ZVIJER od preko 100 miliona

HAVERTZ NA METI KATALONACA

KAKAV NIZAK UDARAC Barca ipak ne vjeruje Rakitiću, može slobodno ići: Katalonci spremili januarski bum - stiže ZVIJER od preko 100 miliona

Sport.ba
24. 12. 2019 - 09:02
0
Shares

Ivan Rakitić ustalio se u posljednje vrijeme u prvom sastavu Barcelone, ali mnogi smatraju da će se stvari vratiti na staro čim se u roster vrati povrijeđeni Brazilac Arthur. To sve sugeriše da bi sjajni Hrvat ipak mogao uskoro napustiti "Nou Camp", kako se već i nagađa određeno vrijeme.

U prilog mu ne ide ni informacija da je na radaru Katalonaca sada i Kai Havertz. Mladi veznjak je već neko vrijeme na meti najvećih evropskih klubova, pa tako i španskig prvaka. 

kai-havertz

20-godišnji veznjak jedan je od najperspektivnijih mladih igrača na svijetu. Za njemačku nogometnu reprezentaciju je odigrao sedam utakmica i zabio jedan gol, dok je za seniorsku ekipu Bayer Leverkusena iz kojeg je i ponikao u 126 nastupa zabio 31 gol i upisao 23 asistencije.

Njemački Bild piše kako bi uskoro mogao napustiti klub, a kao favoriti za njegovo dovođenje spominju se Juventus i Barcelona. Barca navodno želi već ove zime dovesti mladog Nijemca čija je cijena 110 miliona eura, a ako se to dogodi, bit će još jedan jasan znak Rakitiću da više nije potreban klubu.

havertz

Rakitić je ove sezone najprije pao u drugi plan kod trenera Ernesta Valverdea. Zapravo ga je svojim dolaskom zasjenio mladi Frenkie de Jong kojeg je trener koristio upravo na mjestu hrvatskog veznjaka. Iz Barcelone su Rakitiću čak poručili i da pronađe novi klub, ali onda je ipak krenulo i sada je zadnjih nekoliko utakmica krenuo od prve minute i ostavio odličan dojam.

U 17 utakmica ove sezone Raketa je upisao dvije asistencije, a taman kada se činilo da mu je ponovno krenulo i da će od sada ponovo biti standardan u planovima trenera, Barca je bacila oko na Havertza. Dolazak novog veznjaka stvorio bi još veću gužvu u već prenapučenom veznom redu pa bi Rakitić ipak mogao promijeniti sredinu.

elclasico-rakiticmendy

Hrvatskom reprezentativcu ugovor s Barcom traje do ljeta 2021. godine, a za njegove usluge zainteresirani su brojni klubovi, a favoriti za njegovo dovođenje su Juventus i Inter. Možda već ove zime...

(Sport.ba)

Učitaj još novosti