21. 12. 2019 - 15:00
NEPRAVDA KAKVU UFC NE PAMTI! Srbin isprebijao MMA asa sa...
907
Shares
NEPRAVDA KAKVU UFC NE PAMTI! Srbin isprebijao MMA asa sa deformisanom nogom, a onda su sudije sve šokirale!

PRVI PORAZ RAKIĆA

NEPRAVDA KAKVU UFC NE PAMTI! Srbin isprebijao MMA asa sa deformisanom nogom, a onda su sudije sve šokirale!

21. 12. 2019 - 15:00
0
Shares

Srbin koji se bori pod austrijskom zastavom, Aleksandar Rakić doživio je prvi poraz u UFC-u, a tek drugi u cjelokupnoj karijeri, iako je praktično prema svim statističkim parametrima bio bolji od rivala.

Podijeljenom odlukom sudije su pobjedu dodijelile čuvenom Volkanu Ozdemiru, jednom od najboljih teškaša na planeti koji je sada u mini-seriji od dva velika trijumfa.

Međutim, ovaj je diskutabilan. Arbitri su prvu rundu dodijelili Rakiću koji je u tom dijelu meča dominirao, a rezultat je prema mišljenju sudija bio 29:28. U naredne dvije, daleko ujednačenije runde, sudije su riješile da obje dodijele Ozdemiru koji nije u tolikoj mjeri bio bolji od Srbina. 

Veliki broj navijača se odmah poslije meča oglasio putem društvenih mreža i poručio kako odluka nije bila poštena te je Aleksandar Rakić nepravedno poražen.

Srbin je pretrpio i tešku povredu lijeve noge usred meča. Primio je dosta udaraca u istu, a i zadao ih, te se ona u potpunosti izdeformisala i natekla te su ljekari reagovali neposredno nakon kraja borbe i obložili je ledom.

Učitaj još novosti