20. 12. 2019 - 22:02
DALIĆ PROGOVORIO O SRBIJI: Njegove riječi odjeknut će u Beogradu
907
Shares
DALIĆ PROGOVORIO O SRBIJI: Njegove riječi odjeknut će u Beogradu

DALIĆ PROGOVORIO O SRBIJI: Njegove riječi odjeknut će u Beogradu

20. 12. 2019 - 22:02
0
Shares

‘Kao posljednjeg člana skupine ne bih volio Srbiju zbog uvijek istih tenzija’

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić bio je posebni gost na HNTV-u u emsiji Treće poluvrijeme – specijal, emitirane povodom kraja prvog dijela HNL sezone. Dalić je, između osstalog, govorio i o nadolazećem Euru u nogometu sljedećeg ljeta…

“Ne možemo imati bolje otvaranje, nego utakmicu na Wembleyju protiv Engleske. Bit će 20.000 Hrvata, sjajna atmosfera. Ali, neće biti lako, pogotovo nakon polufinala na Svjetskom prvenstvu gdje smo ih dobili. Oni će tražiti osvetu. Češka? Dobila je Engleze, pokazala je kvalitetu. Kao posljednjeg člana skupine ne bih volio Srbiju zbog uvijek istih tenzija koje se pojavljuju u tom susretu, a i to je kvalitetna reprezentacija, a ne bih volio ni Škotsku jer bi igrali kao gosti”, kazao je Zlatko Dalić i osvrnuo se na pripreme za prvenstvo:

“Zanimaju me samo jaki suparnici, a ne bildanje statistike u slabim utakmicama. Ne znamo još točno s kim ćemo igrati, ali želja je jasna. Prije SP-a igrali smo sve redom jake utakmice protiv Meksika, Perua, Brazila i Senegala. Tako želimo odraditi i dvoboje u ožujku i lipnju iduće godine”.

Nakon povijesnog srebra na Svjetskom prvenstvu Dalić je imao brojne ponude, ali je odlučio ostati na klupi Hrvatske i ostvariti još dva cilja.

“Imao sam neke ponude nakon SP-a, ali ih nisam želio potencirati. U meni i dalje ima vatre za ovaj posao i nakon SP-a zacrtao sam dva cilja. Jedan je da vratimo reprezentaciju u Split, a drugi je Euro. Oba smo ostvarili i idemo dalje. Meni nitko ne može platiti ponos i sreću koju osjetim s reprezentacijom u Splitu ili u Rijeci kada ostvarimo plasman na Euro”, naglasio je.

‘Znao sam da nam treba svježa krv’

Nikola Vlašić, Josip Brekalo, Duje Ćaleta – Car, Borna Barišić i ostali igrači su za budućnost reprezentacije Hrvatske, oni koji će jednog dana biti predvodnici Vatrenih. Upravo je Zlatko Dalić spomenute ubacio u reprezentativni sustav, priključio ih A selekciji, stoga im jako vjeruje…

“Rekao sam i ranije, dok god sam izbornik bit ću zahvalan igračima iz Rusije. Oni su moji stožerni igrači, naši senatori. Neupitno je naša nogometna budućnost svjetla, ali ti mladi igrači moraju stasati uz Modrića, Perišića, Rakitića… Bit će im lakše. Znao sam da nam treba svježa krv i nova snaga nakon Svjetskog prvenstva, pogotovo nakon tog sjajnog rezultata jer smo ranije nakon velikog rezultata padali”, izjavio je Zlatko Dalić.

Net.hr

Učitaj još novosti