20. 12. 2019 - 13:24
TUKA NE SMIJE PONOVITI ISTU GREŠKU "Želim da grizem još više"
907
Shares
TUKA NE SMIJE PONOVITI ISTU GREŠKU

PRIPREME ZA NOVU SEZONU

TUKA NE SMIJE PONOVITI ISTU GREŠKU "Želim da grizem još više"

20. 12. 2019 - 13:24
0
Shares

Amel Tuka uskoro počinje pripreme za novu sezonu, a prvu fazu obavit će u Južnoafričkoj Republici.

Kako kaže, iza njega je divan period s kraja prošle sezone, uzeo je srebro na Svjetskom prvenstvu i smatra da je to za njega po mnogo čemu posebna godina.

"Zahvaljujući timu divnih ljudi, velikih profesionalaca, uspio sam se vratiti u vrh, što sam najavljivao. Samo sam morao čekati trenutak kad će doći taj rezultat. Vratili smo se svi zajedno s tom historijskom medaljom. Od ovog trenutka odlaska u Afriku, želim samo da se prisjetim Dohe, kad mi nedostaje motivacije. Bazni treninzi su nešto najgore što mi srednjoprugaši prolazimo. Kad dođu utrke i tempiranje forme, dosta je lakše", kaže Tuka. 

Kako je naglasio, tokom priprema ne želi se previše obazirati na uspjeh iz Dohe, jer je imao loše iskustvo 2015. godine, kad je na Svjetskom prvenstvu u Pekingu osvojio bronzanu medalju. 

"Ne smijem ponoviti grešku, želim se fokusirati na utrke koje su ispred mene. Želim da grizem još više i da budem željan uspjeha. Osjećam se dobro i želim da zadržim nivo što je moguće duže", najavio je najbolji bh. atletičar.

Prema njegovim riječima, psihički je stabilniji nego ranije i sada sve radi s više profesionalizma, a Južnoafričku Republiku je, kaže, izabrao za prvu fazu priprema, jer je tamo već bio 2016. godine i oduševili su ga uvjeti u atletskom kampu, gdje je uživao trenirati, prenosi "Avaz".

Učitaj još novosti