16. 12. 2019 - 16:10
Inter odustao od Veroninog čuda: Ovo je Conteov plan za...
907
Shares
Inter odustao od Veroninog čuda: Ovo je Conteov plan za januar, Nerazzurri s ovim pojačanjima idu po naslov! BIĆE TO SJAJAN TIM

KULUŠEVSKI I DE PAUL VELIKE ŽELJE

Inter odustao od Veroninog čuda: Ovo je Conteov plan za januar, Nerazzurri s ovim pojačanjima idu po naslov! BIĆE TO SJAJAN TIM

Sport.ba
16. 12. 2019 - 16:10
0
Shares

Polako se razabire Interova transferna strategija za zimski Mercato, talijanski mediji prenose kako je Antonio Conte odustao od Veroninog otkrića sezone, Sofyana Amrabata, te je odlučio koju će dvojicu veznjaka dovesti. Amrabata želi i Napoli koji se sprema ponuditi 15.000.000 eura Veroni, ali Inter neće sudjelovati u licitaciji.

Amrabat mu se sviđa, ali smatra kako još nije spreman uskočiti u Interovih prvih 11 poput Dejana Kuluševskog iz Parme, odnosno Udineseovog Rodriga de Paula. Sasvim je izvjesno kako će ta dvojica ove zime preseliti na Giuseppe Meazzu, no jedino postignu li dogovor koji će biti dovoljno financijski isplativ Interu.

kulusevski-e1572869694313

Kuluševski i De Paul su igrači po Conteovom guštu zatio što su, smatra Interov šef, spremni odmah pomoći u napadu na naslov u Italiji, što nije slučaj s Amrabatom, pa ga zato neće ni pokušati dovesti, iako je riječ o jednom od najvećih potencijala na Čizmi.

depaul

Conteu su De Paul i Kuluševski primarne opcije za pojačanja u veznoj liniji i generalno ga zanimaju mladi igrači s puno potencijala, no neće odustati ni od kupovine veterana, bude li cijena dovoljno dobra. Dva iskusnija imena koja se spominju u kombinacijama za dolazak su Barcin Arturo Vidal i Unitedov Nemanja Matić.

Učitaj još novosti