15. 12. 2019 - 22:15
Klopp se zaljubio u zvijezdu Red Bull Salzburga: Liverpool u...
907
Shares
Klopp se zaljubio u zvijezdu Red Bull Salzburga: Liverpool u januaru dovodi ovo otkrovljenje sezone

MINAMINO ODUŠEVIO NIJEMCA

Klopp se zaljubio u zvijezdu Red Bull Salzburga: Liverpool u januaru dovodi ovo otkrovljenje sezone

Sport.ba
15. 12. 2019 - 22:15
0
Shares

Jedan od ključnih pojedinaca u čitavoj organizaciji Red Bull Salzburga nije iznenađen što Jurgen Klopp želi da kupi petog igrača iz “proizvodne linije” nogometaša Ralfa Rangnicka i Red Bulla.

Već smo izvijestili da Liverpool vodi pregovore o transferu Takumi Minamina iz Salzburga. Riječ je o transferu koji ne predstavlja puno problema Liverpoolu, cijena će biti vrlo jeftina čak i niža od 8 miliona funti.

takumi-minamino

Ralf Rangnick, jedan od ključnih ljudi u nogometnoj priči o Red Bullu te nije iznenađen zanimanjem Liverpoola odnosno Jurgena Kloppa. Salzburg igra slično kao Liverpool.

1576226755-ralf-rangnick-says-that-takumi-minamino-is-in-the-cast

“Njegov stil sličan je Jurgenu. Proaktivan je, igra visok pritisak. Kad osvoji loptu, ne gubi vrijeme sa dodavanjima prvom do sebe ili vraćanjem lopte nazad.”

gettyimages-1193193528Do sada je Klopp doveo četiri igrača Red Bulla, odnosno Rangnickova kluba, Sadio Manea, Roberta Firmina, Naby Keitu i Joela Matipa.

takumi-minamino-1

Upravo je Rangnick doveo Minamin iz Osake 2015. godine, u vrijeme kad je bio sportski direktor Salzburga.

young-takumi-minamino

“Bio je dobar sa loptom, tehnički dobar, samouvjeren. Bio je spreman raditi za tim. Naravno da je morao učiti, a sada je velika karijera pred njim”, sjeća se Rangnick.

Učitaj još novosti