15. 12. 2019 - 10:23
Aktuelni prvak krenuo po pojačanja: Bordo tim poslao ponudu za...
907
Shares
Aktuelni prvak krenuo po pojačanja: Bordo tim poslao ponudu za sjajnog Engleza, na listi provjerena imena

RADNO NA KOŠEVU

Aktuelni prvak krenuo po pojačanja: Bordo tim poslao ponudu za sjajnog Engleza, na listi provjerena imena

Sport.ba
15. 12. 2019 - 10:23
0
Shares

FK Sarajevo na prvom mjestu okončao je jesenju sezonu, ali na "Koševu" se ne miruje. Navijači s nestrpljenjem očekuju ko će zamijeniti Husrefa Musemića, kao i pojačanja koja su zaista neophodna.

Dragan Jović ističe se u medijima kao glavni kandidat za vruću bordo klupu, a u prilog tome ide i činjenica da su osvajači dvostruke krune vratili i Eldina Jelaškovića u svoje redove. Podsjećamo, ovaj stručnjak u prošlosti je imao odličnu saradnju s Jovićem.

Što se pak pojačanja tiče, kako prenosi Dnevni avaz, prvi na listi želja je krilni napadač Mladosti iz Doboja kod Kaknja Matthias Fanimo, koji je minule jeseni odigrao 15 utakmica i postigao četiri gola, uz pet asistencija.

Tim povodom iz FK Sarajevo su već kontaktirali Mladost i za Engleza ponudili tri igrača – Gedeona Guzinu, Aladina Šišića i jednog mlađeg fudbalera.

S druge strane, treba naglasiti i to da se dvadesetpetogodišnji Fanimo nalazi i na listama želja Željezničara, Zrinjskog, Borca… Navodno, odšteta za Engleza koji je pod ugovorom sa Mladostašima do 15. juna 2021. godine je 200 hiljada eura.

Da li će u Bordo klubu uspjeti ostvariti ovaj veliki transfer, tek nam ostaje da vidimo... A sigurno da Fanimo ne bi trebao biti jedino pojačanje, još nekoliko provjerenih imena se spominje na Koševu.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti