15. 12. 2019 - 09:34
OVO JE GOL GODINE: Bayern je nakon preokreta deklasirao...
907
Shares
OVO JE GOL GODINE: Bayern je nakon preokreta deklasirao Werder, ali o OVOM REMEK DJELU Coutinha će se dugo pričati...

BUNDESLIGA

OVO JE GOL GODINE: Bayern je nakon preokreta deklasirao Werder, ali o OVOM REMEK DJELU Coutinha će se dugo pričati...

Sport.ba
15. 12. 2019 - 09:34
0
Shares

U sklopu 15. kola Bundeslige Bayern je pred svojim navijačima deklasirao Werder rezultatom 6:1.

Hladan tuš navijačima Bayerna u 24. minuti je priredio Rashica kada je sjajnim golom sa više od 20 metara matirao Neuera i doveo Werder u vodstvo, no slavlje gostiju nije dugo potrajalo.

coutinho1

U 45. minuti Coutinho je vratio stvari na početak, da bi potom brazilski fudbaler već u sljedećem napadu asistirao Lewandowskom za preokret na "Allianz Areni" i vodstvo na poluvremenu.

Drugi dio utakmice pripao je u potpunosti prvacima Njemačke. Do novog pogotka prvaci Njemačke dolaze u 63. minuti preko danas raspoloženog Coutinha, da bi u 72. minuti sve dileme oko pobjednika razriješio Lewandowski i donio Bayernu prednost od 4:1.

coutinho

Na tome nije stalo, nastavio je Bayern prijetiti i dalje, a Muller i Coutinho uspjeli su još dva puta da zatresu mrežu Werdera za, ispostavit će se, visokih 6:1. Asistent kod Mullerovog gola ponovo je bio Coutinho kojem je ovo bio najbolji meč otkako je došao u Bayern.

perisicoutinho

Vidjeli smo nekoliko sjajnih golova, ali onaj kojeg je u 78. minuti postigao Coutinho je priča za sebe. OVDJE možete pogledati sjajan nastup Brazilca...

coutinho

(Sport.ba)

Učitaj još novosti