15. 12. 2019 - 09:18
Usman se mučio, a onda je krenula lavina: Pogledajte kako je...
907
Shares
Usman se mučio, a onda je krenula lavina: Pogledajte kako je obranio pojas u velteru

UFC 245

Usman se mučio, a onda je krenula lavina: Pogledajte kako je obranio pojas u velteru

Sport.ba
15. 12. 2019 - 09:18
0
Shares

Kamaru Usman odbranio je titulu prvaka u velter kategoriji na UFC-u 245 pobjedom nad Kolbijem Kovingtonom (Colby Covington) nakon sudijskog prekida u petoj rundi. 

Bila je ovo prva odbrana titule za Usmana, koji nije na najbolji način počeo borbu. Kolbi je sjajno počeo meč i u prve dvije runde imao bodovnu prednost kod sudija. Vrijedi napomenuti da je u tom periodu zadao čak 80 udaraca.

Ključni trenutak desio se u trećoj rundi kada je prvak zagospodario oktagonom. Prilikom jedne teške razmjene udaraca, Usman je sjajnim krošeom doslovno slo.m.io vilicu Kovingtonu i od tada je borba krenula na mlin prvaka.

Uslijedila je kanonada udaraca Usmana, mada treba istaknuti da i tako povrijeđen, Kovington se nije predavao, a u nekoliko navrata i uzdrmao prvaka.

Četvrta runda je protekla u dominaciji prvaka, a kraj je stigao u petoj.

Razornim desnim krošeom Usman je pogodio Kovingtona, da bi uslijedio žestoki "ground and pound". Uspio je izazivač ustati, ali ga je opet Usman pogodio, nakon čega sudija Mark Godard prekida meč.

Nakon borbe Usman je rekao da ova pobjeda nije samo satisfakcija za njega, već i cijeli svijet.

- Imam najjači um u diviziji i zato sam prvak. Najbolji sam i nastavit ću se poboljšavati. Planirao sam ga udarati 24 minute i onda ga završiti i to sam i uradio - kazao je Usman.

Finiš borbe možete pogledati OVDJE.

Učitaj još novosti