14. 12. 2019 - 11:53
TAJNI SASTANAK Solskjaer se iskrao i dogovorio prelazak...
907
Shares
TAJNI SASTANAK Solskjaer se iskrao i dogovorio prelazak najzvučnijeg pojačanja zimskog prelaznog roka!

ERLING HAALAND

TAJNI SASTANAK Solskjaer se iskrao i dogovorio prelazak najzvučnijeg pojačanja zimskog prelaznog roka!

14. 12. 2019 - 11:53
0
Shares

Trener Manchester Uniteda Ole Gunnar Solskjaer otišao je u Salzburg kako bi se sa mladim napadačem tog kluba Erlingom Brautom Haalandom dogovorio oko prelaska u redove "crvenih đavola", navodi Daily Mail.

Mladi 19-godišnji Haaland eksplodirao je ove sezone sa 22 postignuta gola na 28 mečeva u svim takmičenjima, uključujući osam pogodaka u Ligi prvaka, koji su ga praktično lansirali u orbitu evropskog fudbala.

Norvežanin će u narednom prelaznom roku sigurno biti glavna tema, a United i Solskjaer su drastično požurili da se sastanu sa napadačem Salzburga, nakon što su razgovor sa njim već obavili predstavnici Borussije Dortmund i Leipziga, koji također žele da ga vide u svojim redovima.

Solskjaer se svakako nada da će njegov odnos sa Haalandom i to što ga je ranije trenirao dok je bio na klupi Moldea (2015-2019), a mladi fudbaler član norveške ekipe (2017-2019), biti od presudnog značaja za dovođenje jednog od najtraženijih fudbalera ove zime.

Planovi Manchester Uniteda za totalno renoviranje kluba, više su vezani za naredni ljetnji prelazni rok, ali što se Haalanda tiče moglo bi da se požuri, s obzirom na to koliko klubova želi Norvežanina.

Učitaj još novosti