14. 12. 2019 - 08:36
VEČERAS UFC SPEKTAKL KAKAV SE RIJETKO VIĐA: Tri borbe za...
907
Shares
VEČERAS UFC SPEKTAKL KAKAV SE RIJETKO VIĐA: Tri borbe za titulu, gori na sve strane

UFC 245

VEČERAS UFC SPEKTAKL KAKAV SE RIJETKO VIĐA: Tri borbe za titulu, gori na sve strane

14. 12. 2019 - 08:36
0
Shares

Večeras je na programu UFC 245 event na kojem ćemo tek treći put u historiji organizacije vidjeti tri borbe za naslov prvaka u istoj večeri.

Dok je Kamaru Usman slavio titulu prvaka veltera s porodicom i trenerima, samoprozvani prvak naroda Colby Covington s privremenim pojasom prvaka zaradio je zvižduke dvorane. Ipak, radi se o čovjeku na čije borbe dolazi i američki predsjednik.

"Ono što želim reći je da je ovo pravi pojas prvaka! Napravit ću što svaki pravi Amerikanac treba napraviti. Nosim ovaj pojas u Bijelu kuću i stavit ću ga na stol Donalda Trumpa", rekao je uoči UFC-a 245.

I sam Covington priznao je kako je prekretnica u njegovoj karijeri bila pobjeda protiv Demiana Maye. Promijenio je radikalno svoj imidž izvan oktogona i najavio pohod na naslov.

"'Niko me ne može zaustaviti, Joe! Nitko ne može izdržati sa mnom 25 minuta u oktogonu. Tyron Woodley zna da sam ga 'otopio' kada smo posljednji put trenirali zajedno."

Usman je favorit na kladionicama protiv Covingtona. Sjajnim hrvanjem deklasirao je neprepoznatljivog Woodleyja u borbi za pojas. Neporažen je u UFC-u, no borbe mu uglavom odlaze do odluke sudijskih kartica.

"Možda nisam najbolji udarač na svijetu, možda nisam najbolji klasični hrvač na svijetu. No kada sve to pomiješate, ja sam najbolji velteraš svijeta. Tata je uspio. Kada odrasteš, želim da zapamtiš ovaj dan zauvijek. U redu, dušo?"

Australac Aleksanar Volkanovski grabi velikim koracima prema vrhu perolake. Josea Alda je savladao u njegovom dvorištu u Riju na bodove i nakon Alda i sedam UFC pobjeda dobio je zasluženu priliku protiv Maxa Hollowaya. Čovjeka čiji izlet u laku kategoriju protiv Poiriera nije prošao dobro, no u perolakoj je nedodirljiv i neporažen već šest godina, prenosi Gol.hr.

Amanda Nunes je već godinama nedodirljiva. Posljednje tri borbe je nokautirala Holm, Cyborg i Penington. Suvereno vlada i bantamom i perolakom.

Osim tri velike borbe za titule koje smo spomenuli, glavni dio programa otvorit će Petr Yan i Urijah Faber koji se ovoga ljeta uspješno vratio borbama nokautiravši Rickyja Simona. Yan je sigurno pravi ispit za borca iz Kalifornije. A gledat ćemo i debi bivšeg dugogodišnjeg prvaka perolake Josea Alda u bantamu protiv sunarodnjaka Marlona Moraesa.

Učitaj još novosti