14. 12. 2019 - 08:17
SRBI TVRDE DA JE DONČIĆ SA KOSOVA Deda objasnio zašto Luka ne...
907
Shares
SRBI TVRDE DA JE DONČIĆ SA KOSOVA Deda objasnio zašto Luka ne igra za Srbiju

STOJAN DONČIĆ

SRBI TVRDE DA JE DONČIĆ SA KOSOVA Deda objasnio zašto Luka ne igra za Srbiju

14. 12. 2019 - 08:17
0
Shares

Luka Dončić je jedan od najboljih košarkaša svijeta, a malo je poznato da "vuče" korijene sa Kosova i Metohije, tvrdi Kurir.

Luka je među najvećim zvijezdama NBA lige, jer blista u dresu Dallas Mavericksa. Rođen je u Ljubljani prije 20 godina i nastupa za reprezentaciju Slovenije.

Međutim, porijeklom je sa Kosova i Metohije.

O tome je pričao Stojan Dončić, rođeni brat Lukinog dede Srbobrana. Stojan i danas živi u selu Biča.

"“Ovdje smo brat i ja odrasli. Srbobran je sa suprugom zbog teških uslova života još prije 40 godina napustio Biču i otišli su u Sloveniju. Tamo su dobili sina Sašu, koji je isto bio košarkaš. Ali njegov Luka nas je sve toliko obradovao uspjehom da ja sad stalno pratim američku ligu", kaže Stojan.

"Meni je puno srce i svih nas rođaka, što je neko naš iz ovakve provincije i sirotinje krenuo putem slave. A Luka je već obišao svijet i postao jako poznat. Vjerujte mi svi me pitaju šta mi je Luka. Ja sam sada zbog njega postao važan”, dodaje Stojan Dončić.

Srce mu se cijepa na pola kad Slovenija igra protiv Srbije, kao u finalu Evropskog prvenstva 2017.

"To je kao kada bi nekog pitali koju ruku da mu otkinete, lijevu ili desnu. Ne bih volio nijednu. To je neobjašnjivo, ali dijete je sportista, plaćen i radi za novac. Često i ne želim da gledam".

Objasnio je i zašto Luka ne igra za Srbiju.

"Naši treneri nisu primijetili da je on posebno inteligentan za košarku. Nisu bili zainteresovani. Slovenci su to brzo vidjeli. Hoću da kažem da Luka nije prvi slučaj. Mi imamo puno sportista koje niko nije prepoznao. Sebe su našli u bijelom svijetu. Takav je slučaj i sa Lukom. Menadžer i Lukin otac Saša, preporučili su ga Real Madridu. Kada su oni vidjeli njegov talenat, automatski su ugovor potpisali".

Učitaj još novosti