13. 12. 2019 - 08:09
POTEZ HRVATA OBIŠAO BALKAN "Djevojčica se smrzavala, ruke su...
907
Shares
POTEZ HRVATA OBIŠAO BALKAN

MISLAV ORŠIĆ

POTEZ HRVATA OBIŠAO BALKAN "Djevojčica se smrzavala, ruke su joj bile baš jako hladne"

13. 12. 2019 - 08:09
0
Shares

Mislav Oršić ove je sezone u Ligi prvaka bio jedna od najjačih karika Dinama, a u posljednjoj utakmici protiv Man. Citya (1-4) pokazao se i velikim gospodinom. 

Utakmica je odigrana po velikoj hladnoći, U Maksimiru se temperatura spustila ispod nule, a djeca koja s igračima izlaze na teren su se - smrzavala. Među njima i djevojčica koja je hodala uz Oršića, pa joj je on poklonio svoje rukavice.

"Zašto sam to napravio? Dok smo izlazili na teren, primio sam djevojčicu za ruku i osjetio da su joj ruke baš jako hladne. Znam da su se djeca smrzavala na stadionu i u tom trenutku sam joj dao svoje rukavice. Jednostavno sam ih skinuo i dao joj da se barem malo ugrije", rekao je Oršić dan poslije utakmice za 24sata.hr.

Zanimljivo, malena djevojčica onda je u njima odslušala himnu Lige prvaka, vratila mu ih, pa s drugom djecom otrčala u svlačionicu.

"Da, malo sam se iznenadio kada mi ih je ta djevojčica vratila, ali nisam previše razmišljao o tome. U tim vam trenucima raste adrenalin i potpuno ste fokusirani na utakmicu, pogotovo kada igrate protiv Manchester Citya."

Da li jeikada ranije u karijeri napravio nešto slično? Pa nekome prije neke utakmice zbog velikih hladnoća dao trenerku ili rukavice?

"Uh, zaista se ne mogu sjetiti. Mislim da je to normalan i ljudski potez svake odrasle osobe prema bilo kojem djetetu."

"Iskreno, o toj djevojčici ne znam baš ništa. Evo, jučer me i glasnogovornik Dinama pitao znam li uopće ime te djevojčice - ne znam ga. Nismo imali prilike za veće razgovore ili nekakva upoznavanja, u tim situacijama ste potpuno koncentrirani na utakmicu. OK, nekada s tom djecom razmijenite par riječi, ali najčešće su oni pod dojmom izlaska na teren pa ništa ne pričaju, haha. Ma gledajte, znam koliko to njima znači, pa i ja sam bio dijete i osjetio što znači biti blizu poznatih sportaša. Siguran sam da će ta djevojčica imati dugo u sjećanju trenutak kada je izašla na travnjak Maksimira", završio je Oršić.

Učitaj još novosti