12. 12. 2019 - 21:12
GALA VEČER U SARAJEVU Amel Tuka i Larisa Cerić najbolji...
907
Shares
GALA VEČER U SARAJEVU Amel Tuka i Larisa Cerić najbolji sportisti 2019. godine

U ORGANIZACIJI NN I RTVBIH

GALA VEČER U SARAJEVU Amel Tuka i Larisa Cerić najbolji sportisti 2019. godine

(foto: Nezavisne.com)
12. 12. 2019 - 21:12
0
Shares

Atletičar Amel Tuka i džudistkinja Larisa Cerić najbolji su sportisti Bosne i Hercegovine za 2019. godinu.

Ovo dvoje bh. sportista jednoglasno su izabrani za najbolje od strane stručnog žirija Izbora najboljeg sportiste BiH u organizaciji "Nezavisnih novina" i Radio-televizije BiH.

Tuka, koji je prvi put nagradu za najboljeg sportistu BiH dobio 2015. godine, zasluženo je stigao do druge nagrade u karijeri nakon što je ove godine ostvario jedan od najvećih rezultata u historiji bh. sporta - osvajanje srebrene medalje na Svjetskom prvenstvu u Dohi.

Među tri najbolja muška sportista našli su se još i Benjamin Burić, rukometaš Flensburga i reprezentacije BiH te reprezentativac BiH u odbojci i član brčanske Mladosti Tihomir Gajić.

Larisa Cerić, članica Džudo kluba Nippon iz Sarajeva, ove godine osvojila je srebrenu medalju na Evropskim igrama u Minsku koje su bile ujedno i Evropsko prvenstvo.

U najužoj konkurenciji bile su još košarkašica Marica Gajić i biciklistkinja Lejla Tanović.

Epitet najbolje ekipe ponijela je rukometna reprezentacija BiH. Nagrada za najboljeg trenera zasluženo je otišla u ruke Bilala Šumana, selektora bh. rukometaša koji je po prvi put odveo Zmajeve na Evropsko prvenstvo.

Za najperspektivniju sportistkinju i najperspektivnijeg sportistu proglašeni su najbolja mlada košarkašica BiH Dragana Zubac i supertalentovani karatista Hamza Turulja.

Ove godine nagrada za životno djelo pripala neprevaziđenom mostarskom trojcu Dušku Bajeviću, Enveru Mariću i Franji Vladiću.

Ostatak nagrada pročitajte OVDJE.

Učitaj još novosti