11. 12. 2019 - 23:20
Ispisana je historija Lige prvaka: Ovakvu dominaciju klubova...
907
Shares
Ispisana je historija Lige prvaka: Ovakvu dominaciju klubova iz liga petice nismo nikad vidjeli

PROŠLI SVI

Ispisana je historija Lige prvaka: Ovakvu dominaciju klubova iz liga petice nismo nikad vidjeli

Sport.ba
11. 12. 2019 - 23:20
0
Shares

Završena je grupna faza Lige prvaka i poznato je svih 16 klubova koji su osigurali plasman u osminu finala ovog takmičenja.

Branilac naslova Liverpool, zatim Napoli, Barcelona, Borussia Dortmund, Valencia, Chelsea, Leipzig i Lyon još jučer su izborili osminu finala, a danas smo saznali i preostale učesnike.

To su PSG, Real Madrid, Bayern, Tottenham, Manchester City, Atalanta, Juventus i Atletico Madrida.

Kao prvoplasirani su prolazak dalje osigrale ekipe PSG-a, Bayerna, Man Cityja, Juventusa, Liverpoola, Barcelone, Leipziga i Valencije, dok su kao drugoplasirani prolazak dalje osigurali Chelsea, Real Madrid, Napoli, Borussia Dortmund, Tottenham, Atletico Madrid, Atalanta i Lyon.

Ono što je posebno zanimljivo jeste zapravo činjenica da su plasman među 16 najboljih osigurale sve ekipe iz najjačih pet liga Evrope i nijedan drugi tim iz slabijih zemalja nije uspio pomrsiti račune velikanima, što je prvi put u historiji ovog takmičenja od kada se on zove Liga prvaka.

Žrijeb parova osmine finala najelitnijeg fudbalskog takmičenja biće održan u ponedjeljak u Nionu. Prve utakmice osmine finala igraju se 18., 19., 25. i 26. febuara, a revanši su na rasporedu 10., 11., 17. i 18. marta.

Veliko finale igra se na Olimpijskom stadionu "Kemal Ataturk" u Istanbulu 30. maja naredne godine.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti