11. 12. 2019 - 23:12
Bayern jedini stopostotan, favoriti sigurni, Crvena zvezda...
907
Shares
Bayern jedini stopostotan, favoriti sigurni, Crvena zvezda propustila ogromnu priliku, petarda Parižana

LIGA PRVAKA

Bayern jedini stopostotan, favoriti sigurni, Crvena zvezda propustila ogromnu priliku, petarda Parižana

Sport.ba
11. 12. 2019 - 23:12
0
Shares

Odigrano je posljednjih osam utakmica grupne faze Lige prvaka. 

Grupa A rješavala je samo putnika u Ligu Evrope. PSG i Real posao su zavšili i prije posljednjeg ogleda, a ovog puta Parižani su bili sigurni protiv Galate (5:0). Nije tako ubljedljivo, ali i Real je slavio. Na gostovanju kod Klub Briža bilo je 1:3. I pored tog poraza belgijski klub takmičenje će nastaviti u Ligi Evrope.

I u grupi B bilo je slično. Bajern je već bio prvi, a Totenhem drugi, a Bavarci su došli do nove pobjede nad timom Žozea Murinja (Jose Mourinho) i grupnu fazu okončali kao jedini klub sa maksimalnih 18 bodova. Bilo je 3:1.

U međusobnom ogledu u Atini Olimpijakos i Crvena zvezda rješavali su dilemu oko treće pozicije. Beograđani su imali penal za pobjedu, nisu ga iskoristili, ali im je odgovarao i remi. Ipak, u 87. minuti dosuđen je penal za domaće koji je pretvoren u pobjedu Olimpijakosa i nastavak takmičenja u Ligi Evrope za grčki tim.

Juventus je ranije u grupi D obezbijedio prolaz dalje s prve pozicije, a na gostovanju u Leverkuzenu stigli su do pobjede od 2:0. Miralem Pjanić igrao je standardno. Prolaz dalje iz ove grupe obezbijedio je i Atletiko kao drugoplasirani. Oni su uspjeli savladati Lokomotiv na domaćem terenu sa 2:0, a Liga Evrope igrat će se na proljeće u Leverkuzenu.

Nešto ranije, aktuelni prvak Mančester siti slavio je na Maksimiru protiv Dinama rezultatom 4:1 u okviru posljednjeg kola Lige prvaka u grupi C. Dinamo je odlično krenuo protiv favoriziranog protivnika. Igrala se 10. minuta kada je sjajno pogodio Daniel Olmo.

Uslijedila je ofanziva gostiju, koji do izjednačenja stižu u 34. minuti. Strijelac je bio Gabrijel Žesus (Gabriel Jesus). U nastavku Žesus pogodio još dva puta, a konačan rezultat postavio je Foden u 84. minuti. Amer Gojak na terenu je proveo 81 minutu, dok je Hajrović u igru ušao desetak minuta prije kraja susreta.

U drugoj utakmici ove grupe Atalanta je kao gost s 0:3 savladala Šahtar. Takmičenje u Ligi prvaka nastavljaju Mančester siti i Šahtar, Atalanta ide u Ligu Evrope, dok se Dinamo oprostio od evropskih utakmica za ovu sezonu.

Učitaj još novosti