10. 12. 2019 - 22:46
NAVIJAČI U SUZAMA Dva svjetska velikana večeras su ispala iz...
907
Shares
NAVIJAČI U SUZAMA Dva svjetska velikana večeras su ispala iz Lige prvaka

AJAX I INTER

NAVIJAČI U SUZAMA Dva svjetska velikana večeras su ispala iz Lige prvaka

10. 12. 2019 - 22:46
0
Shares

Večeras su odigrani posljednji mečevi u grupama F, G i H Lige prvaka.

Nakon svih rezultata iz najelitnijeg fudbalskog natjecanja ispali su Ajax i Inter. 

Holanđani su poraženi na svom terenu od Valencije 1:0 pa su iz te grupe dalje prošli Španci i Valencia, dok je Inter pred svojim navijačima protiv rezervi Barcelone izgubio 2:1 i dalje poslao ekipu Borussije Dortmund.

Inter nije uspio slaviti protiv prvaka Španije, što je iskoristila Borussia, koja je pobjedom kod kuće protiv praške Slavije ovjerila plasman u osminu finala.

"Milioneri" su poveli u 10. minuti preko Jadona Sancha, da bi rezultat u 43. minuti poravnao Soucek.

Sa 1:1 se otišlo na odmor, da bi nakon 15-ak minuta igre u nastavku Brandt vratio prednost domaćem sastavu, asistirao mu je Sancho.

Problem je za ekipu Luciena Favra nastao u 77. minuti, kada je Weigl zaradio direktan crveni karton, ali u "Milioneri" sa igračem manje uspjeli da zadrže minimalnu prednost.

Prolaz dalje obezbijedili su zahvaljujući porazu Intera.

Barca je povela sredinom prvog poluvremena preko Carlesa Pereza, da bi u finišu prvog dijela igre Lukaku poravnao rezultat.

U nastavku je Inter na sve načine pokušavao da stigne do preokreta, dva pogotka Lautara Martineza su poništena zbog ofsajda, promjene rezultata nije bilo.

A onda, u samom finišu, Barca gasi sve nade "Nerazzura", gol supertalentovanog Fatija, kojem su bila potrebna samo tri minuta da se upiše u strijelce.

"Kopljanici" iz Amsterdama su minule sezone bili na pragu plasmana u finale Lige prvaka, ove sezone su ispali u grupnoj fazi i nastavit će svoj put u Evropskoj ligi.

Valencia je u direktnom okršaju za plasman u drugu rundu slavila sa 0:1, gol odluke postigao je Rodrigo u 24. minuti.

Redale su se u drugom dijelu prilike pred golom "Slijepih miševa", ali je Domenech bio raspoložen, u nadoknadi su gosti ostali sa igračem manje kada je Gabriel zaradio crveni karton, ali nije bilo promjene rezultata.

Chelsea je slavio na "Stamford Bridgeu" protiv Lillea i igraće u osmini finala.

Poveli su preko Abrahama u 19. minuti, da bi 15-ak minuta kasnije Azpilicueta povisio na 2:0.

Sa tim rezultatom se otišlo na odmor, ali je Lille, koji je zakucan za dno tabele, ipak pružio otpor, bivši igrač "plavaca" Loic Remy je u 78. minuti smanjio na 2:1 .

U grupi G dalje idu Leipzig i Lyon. Dva tima remizirala su 2-2 u Francuskoj, dok je Zenit ubjedljivo poražen u Portugalu od Benfice 3:0, koja je na kraju završila kao treća.

Učitaj još novosti