11. 12. 2019 - 16:00
LIVERPOOL JE PRED NASLOVOM, ALI SE NE PREDAJU Pep naučio na...
907
Shares
LIVERPOOL JE PRED NASLOVOM, ALI SE NE PREDAJU Pep naučio na greškama i dovodi veliko pojačanje iz Barcelone

KRENUO PO UMTITIJA

LIVERPOOL JE PRED NASLOVOM, ALI SE NE PREDAJU Pep naučio na greškama i dovodi veliko pojačanje iz Barcelone

Sport.ba
11. 12. 2019 - 16:00
0
Shares

Teška je jesen iza Pepa Guardiole i Manchester Cityja. I dok u Ligi prvaka još i stoje dobro, osigurali su prvo mjesto u grupi sa zagrebačkim Dinamom, prvenstveni posrtaji predstavljaju golem udarac klupskim ambicijama. 

Nakon 16 kola zaostaju golemih 14 bodova za vodećim Liverpoolom, a čak je i Leicester na drugoj poziciji pobjegao šest bodova. Gdje je zapelo po momčad koja je prošle sezone djelovala kao nepobjedivi stroj? Prije svega - u odbrani.

city

Momčad je napustio iskusni kapetan Vincent Kompany, koji se u veteranskim godinama vratio u Anderlecht. No, unatoč poznijoj dobi, on je bio istinski lider Građana i produžena ruka katalonskog stručnjaka na terenu. Njegov odlazak napravio je veliki krater na stoperskoj poziciji jer Nicolas Otamendi pruža jako loše partije, dok su Aymeric Laporte i John Stones više ozlijeđeni nego zdravi. Stoga je u nekoliko navrata Fernandinho morao popunjavati mjesto drugog stopera, a sve se to odrazilo i na rezultatima. 

Čini se da je Guardiola naučio na ovoljetnoj pogrešci kada nije doveo centralnog braniča te je to prioritet broj jedan za zimski prijelazni rok. Kako prenosi ugledni L'Equipe, njegova prva meta je Samuel Umtiti, koji muku muči s ozljedama i minutažom na Nou Campu.

umtiti

Stoper Barcelone i stup francuske reprezentacije je nakon Svjetskog prvenstva u Rusiji odigrao samo 23 utakmica za Barcelonu, a zbog toga je izgubio mjesto u startnoj postavi. Zamijenio ga je sunarodnjak Clement Lenglet i stoga nije nerealno da Umtiti na zimu potraži novu sredinu.

umtiti

Osim Cityja, dosad su se Chelsea i Manchester United povezivali s ovim stoperom rođenim u Kamerunu, a gdje će završiti sezonu, saznat ćemo kroz nekoliko sedmica. 

Učitaj još novosti