10. 12. 2019 - 08:25
Rakitić je oduševio sve u Španiji, ali njegov odlazak je...
907
Shares
Rakitić je oduševio sve u Španiji, ali njegov odlazak je neizbježan: Velikan s Barcom na korak od velike razmjene, s njim žele Ligu prvaka

JUVENTUS DAJE EMRE CANA ZA HRVATA

Rakitić je oduševio sve u Španiji, ali njegov odlazak je neizbježan: Velikan s Barcom na korak od velike razmjene, s njim žele Ligu prvaka

Sport.ba
10. 12. 2019 - 08:25
0
Shares

Ivan Rakitić nalazi se u nezavidnoj situaciji na Nou Campu. Tu je od već sada daleke 2014., kada je za samo 18 miliona eura stigao iz Seville.

Od tada je u dresu katalonskog diva odigrao 282 utakmice i zabio 34 gola, te upisao 39 asistencija. 31-godišnji hrvatski reprezentativac bio je jedan od ključnih igrača Barce sve do ove sezone i dolaska Frenkie de Jonga, a onda se sve promijenilo.

suarezgriezmanndejong

Raketa je potpuno izgubio mjesto u prvoj postavi i kod Ernesta Valverdea minute dobivao na kapaljku pa je i sam nekoliko puta javno izrazio nezadovoljstvo i razočaranost svojim statusom. Ti istupi ili želja za pojačavanjem veznog reda su urodili plodom pa je Rakitić u zadnje tri utakmice dobio priliku i zablistao.

U susretima protiv Borussije, Atletica i Mallorce igrao je na desnoj strani veznog reda uz Sergia Busquetsa i De Jonga što se pokazalo kao puni pogodak. Raketa je imao čak 94 posto tačnih dodavanja, odnosno od 381 lopte, samo je 23 poslao krivo.

rakitic

Uz to, Raketa i De Jong su oduzeli 43 lopte u ta tri susreta. Španski mediji odmah su se raspisali o tome da bi Rakitić trebao ostati u klubu iako su u Barci ranije javno poručili da ne računaju na njega. Španci žele da Hrvat nastavi igrati u Barci jer je pokazao da još može igrati na visokom nivou, ali Talijani ga i dalje sele iz kluba.

Gazzetta dello Sport piše kako su Juventus i Barca nastavili pregovore oko velike zamjene koja bi se trebala odviti ove zime. Juve želi dovesti Rakitića, a u zamjenu nudi Emrea Cana koji je u nemilosti Maurizija Sarrija. Pomenuti list piše kako su se predstavnici klubova susreli ovaj vikend kako bi razgovarali upravo u ovoj zamjeni. Plan je sama zamjena, bez dodatnih troškova s bilo koje strane.

emrecan1

U igri su navodno još Inter, Milan, Sevilla, kao i još neki klubovi...

(Sport.ba)

Učitaj još novosti