09. 12. 2019 - 17:46
NJEMAČKA JE U ČUDU Bayern kao Liverpool prošle sezone: Hoće li...
907
Shares
NJEMAČKA JE U ČUDU Bayern kao Liverpool prošle sezone: Hoće li izgubiti titulu BUKVALNO zbog milimetara?

BUNDESLIGA

NJEMAČKA JE U ČUDU Bayern kao Liverpool prošle sezone: Hoće li izgubiti titulu BUKVALNO zbog milimetara?

Sport.ba
09. 12. 2019 - 17:46
0
Shares

Nogometaši Bayern Munchena izgubili su minulog vikenda na gostovanju kod Borussije Monchengladbach rezultatom 2-1. Gol za vodstvo Bavaraca zabio je Ivan Perišić, ali 'Ždrijepci' su dvama golovima Ramya Bensebainija u drugom poluvremenu, i to u sudijskoj nadoknadi, stigli do preokreta.

Bivša momčad Nike Kovača ima za čime žaliti jer su osim vodstva imali i jednu nevjerovatnu priliku u prvom poluvremenu. Naime, Joshua Kimmich, koji je prvu utakmicu pod Hansijem Flickom odigrao na poziciji desnog beka, opalio jako s dvadesetak metara udaljenosti od gola. Izgledalo je da njegov šut ide direktno u golmana 'Prusa', Yanna Sommera, ali Švicarcu je lopta izmigoljila iz ruke.

2

Dokotrljala se do crte i prema našoj slobodnoj procjeni prešla gol-liniju 95% svog obujma, ali Sommer je stiže uhvatiti i spriječiti da gol-tehnologija pokaže na centar. Usporena snimka je pokazala koliko je lopta ušla u gol, ali nedovoljno za priznati pogodak.

3

Uvelike je ovo podsjetilo na susret Manchester Citya i Liverpoola prošle sezone kada je nakon udarca Salaha i jednog odbijanca od Stonesa lopta se otkotrljala prema golu, ali se Ederson stigao vratiti u uhvatiti je u sličnoj poziciji kao na utakmici Bayerna i Borussije Monchengladbach, piše Germanijak.

Podsjetimo, Građani su na kraju upisali pobjedu 2-1, kao i Prusi u ovom dvoboju. Momčad Marca Rosea je prva na tabeli ispred RB Leipziga i sada imaju velikih sedam bodova prednosti nad aktuelnim prvakom Njemačke, Bayernom.

4

Učitaj još novosti