08. 12. 2019 - 20:41
JOSHUA EKSPRESNO ODGOVORIO NA WILDEROVE PROZIVKE: Ovo će ga...
907
Shares
JOSHUA EKSPRESNO ODGOVORIO NA WILDEROVE PROZIVKE: Ovo će ga iznenaditi!

JOSHUA EKSPRESNO ODGOVORIO NA WILDEROVE PROZIVKE: Ovo će ga iznenaditi!

08. 12. 2019 - 20:41
0
Shares

Britanski boksač Anthony Joshua vratio je naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji po verzijama IBF, WBO, WBA i IBO detroniziravši u Saudijskoj Arabiji prvaka Amerikanca Andyja Ruiza na bodove, jednoglasnom odlukom sudaca.

Joshui je to 23. pobjeda u 24. meču karijere, a Ruiz je ubilježio drugi poraz u svojoj 35. profesionalnoj borbi.

Joshua je tokom cijele borbe imao kontrolu, skupljavši bodove kod sudaca i državši na distanci Ruiza, koji je ozbiljnije zaprijetio Britancu samo u osmoj rundi. Sva tri suca su uvjerljivom razlikom u bodovima ocijenili da je Joshua bio bolji.

Odgovor na Wilderovu provokaciju

Joshuu je nakon meča odmah prozvao Deontay Wilder koji je rekao da Britanac izbjegava borbu s njim.

Brzo je stigao odgovor na pitanje koje zanima cijeli svijet, a to je hoće li Joshua ići ujediniti pojaseve i postati neosporni vladar teške kategorije.

“Da, definitivno! To bih baš volio. Definitivno. Sada imam ujedinjena četiri pojasa. Ujediniti ih je teško. Doista teško. Vjerujem da su iz PBC-a očajnički navijali da Andy pobijedi. Ali spriječili smo ih u njihovim zamislima. Vidjet ćemo što će se u budućnosti dogoditi. Volio bih ujediniti pojaseve”, rekao je Anthony Joshua u razgovoru za RTL.

Ujedinjenje pojaseva značilo bi da Britanac mora poraziti Wildera koji je trenutno drži WBC-ov pojas, jedini koji Joshui nedostaje. A to je puno lakše reći, nego učiniti.

“Shvatio sam da mi traženje te borbe ne ide u korist. Stoga ću pustiti stvari da se same odviju. Imam sjajne ljude koji vode menadžment, imam sjajan tim. Kad se ukaže prilika da postanem nepobjedivi teškaški prvak svijeta, znate da ću definitivno pristati i prihvatiti izazov”, rekao je Joshua.

Učitaj još novosti