07. 12. 2019 - 22:43
ČUDO U RIMU Lazio savladao Juventus, prvi poraz Stare dame ove...
907
Shares
ČUDO U RIMU Lazio savladao Juventus, prvi poraz Stare dame ove sezone

SERIE A

ČUDO U RIMU Lazio savladao Juventus, prvi poraz Stare dame ove sezone

07. 12. 2019 - 22:43
0
Shares

Poslije remija (2:2) sa Sassuolom u prošlom kolu, ekipa Juventusa večeras se još lošije provela na gostovanju u Rimu protiv Lazija.

Domaćin je dobio ovaj duel rezultatom 3:1, što je prvi poraz Juventusa od početka sezone i sada ''Stara dama'' zaostaje dva boda za vodećim Interom.

A sve je za Juve počelo kako su mogli da požele. Igrao se 25. minut meča, Bentancur je asistirao Ronaldu, a prva zvijezda Juventusa pogađa mrežu Strakoshe za vodstvo Juventusa od 1:0.

Ipak, u posljednjim trenucima prvog dijela igre, Lazio stiže do izjednačenja i najavljuje potpuni preokret. Luis Alberto je bio asistent, a Luiz Felipe egzekutor i na poluvrijeme se otišlo rezultatom 1:1.

Ključni trenutak u nastavku dogodio se u 69. minuti, kada je Cuadrado kao posljednji igrač odbrane prekršajem zaustavio protivničkog igrača i zaradio direktan crveni karton.

Juve je ostao sa igračem manje, a samo pet minuta kasnije Luis Alberto upisuje još jednu, majstorsku asistenciju, ovoga puta za Sergeja Milinković-Savića, koji u kaznenom prostoru beži De Ligtu, sjajno prima loptu i završava je preciznim udarcem za vodstvo Lazija od 2:1.

Četiri minute kasnije, golman Szczesny je skrivio jedanaesterac, bila je to sjajna prilika da Immobile stavi tačku, ali on iz dva pokušaja nije uspio da zatrese mrežu.

Ostalo je 2:1, sve do pete minute nadoknade, kada je sijevnula nova kontra Lazija, a u gol ju je pretvorio Caicedo za konačnih 3:1 u korist Lazija.

Ovo je prva pobjeda Lazija nad Juventusom u Rimu još od 2003. godine!

Učitaj još novosti