07. 12. 2019 - 17:54
LIVERPOOL POMJERA GRANICE Danas opet razbili rivala, ono što...
907
Shares
LIVERPOOL POMJERA GRANICE Danas opet razbili rivala, ono što rade ulazi u fudbalske anale

PREMIER LIGA

LIVERPOOL POMJERA GRANICE Danas opet razbili rivala, ono što rade ulazi u fudbalske anale

07. 12. 2019 - 17:54
0
Shares

Novo kolo, nova pobjeda Liverpoola.

Redsi su bez ikakvih problema savladali Bournemouth u gostima sa 3:0 i povećali razliku u odnosu na najbližeg konkurenta Leicester na 11 bodova prednosti (uz utakmicu više).

Bio je ovo 33. vezani meč "redsa" u Premier ligi bez poraza, a uz to su izjednačili rekord Man. Cityja iz sezone 2017/18 po broju bodova nakon 16 kola. Ovo im je bio 46., odnosno 15. pobjeda iz 16 mečeva (imaju samo jedan remi, onaj na Old Traffordu).

Danas su već u prvom poluvremenu riješili pitanje pobjednika.

Igrao se 35. minut kada su stigli do prednosti, prelijepa lopta Hendersona ka Oxlade-Chamberlainu, koji je uspio u padu zahvatiti loptu i savladati Ramsdalea za 1:0.

U finišu prvog dijela majstorija Salaha, petom je ostavio loptu Keiti, koji izbija sam pred golmana domaćeg sastava i matira ga za 2:0.

Sa tim rezultatom se otišlo na odmor, da bi Keita nakon devet minuta igre u nastavku uzvratio uslugu Egipćaninu, odličan pas ka Salahu poslao je vezista, a napadaču Liverpoola nije bilo teško da uveća prednost "Redsa" na 3:0, što je bio i konačan rezultat.

Tottenham Josea Mourinha, nakon poraza na Old Traffordu sredinom sedmice, odužio se svojim navijačima petardom (5:0) protiv Burnleya.

Poveli su "pijetlovi" već u 4. minuti, golčina Harryja Kanea.

Samo pet minuta kasnije, odličan prodor Sona, Pope brani njegov pokušaj, lopta se odbija do Allija, koji je glavom spušta ka Mouri, kojem nije bilo teško da pogodi za 2:0.

U 32. minuti magičan prodor Sona, krenuo je sa svoje polovine, praktično ispred sopstvenog šesnaesterca sa loptom, bio je zaista nezaustavljiv, stigao je do kaznenog prostora rivala i potom matirao golmana Burnleya za 3:0.

Sa tim rezultatom se otišlo na odmor, da bi nakon devet minuta igre u nastavku "pijetlovi" stigli i do četvrtog pogotka, nova bomba Harryja Kanea.

U 74. minuti Kane piše asistenciju, odlično je proigrao Sissoka, koji je procvjetao pod Mourinhom, Francuz trese mrežu rivala za konačnih 5:0.

Watford i Crystal Palace odigrali su bez golova 0:0

Učitaj još novosti