04. 12. 2019 - 14:36
CRISTIANO, JE LI TE BLAM Potpisao se kao sestra, a lično...
907
Shares
CRISTIANO, JE LI TE BLAM Potpisao se kao sestra, a lično odgovorio na uvredu Van Dijka?!

TEORIJA ZAVJERE

CRISTIANO, JE LI TE BLAM Potpisao se kao sestra, a lično odgovorio na uvredu Van Dijka?!

Sport.ba
04. 12. 2019 - 14:36
0
Shares

Cristiano Ronaldo ni ove godine nije prisustvovao ceremoniji proglašenja osvajača “Zlatne lopte” za 2019., s obzirom da ima praksu da ne dolazi kada zna da neće osvojiti glavni trofej.

Izgovor mu je ovaj put bila ceremonija dodjele nagrada u Seriji A.

Virgil Van Dijk, drugoplasirani u ukupnom poretku, našalio se u razgovoru za medije da “ako Cristiano nije tu, onda nije ni rival za nagradu”, što je podiglo mnogo prašine u javnosti.

Najžustrije je na njegovu izjavu reagovala sestra Cristiana Ronalda, Katia Aveiro, koja se oglasila na Instagramu i poručila Van Dijku da nema poštovanja, ali postoji još jedan obrt u čitavoj priči.

Naime, poruka na Instagramu je “promijenjena” nakon što je u prvi mah bila napisana iz prvog lica, što je “teoretičare zavjera” navelo na ideju da je to napisao Cristiano Ronaldo lično.

Ovo je tekst koji je upućen Van Dijku, a na vama je da odlučite ko ga je napisao - Cristiano ili Katia?

"Dobro je poznato da Ronaldo neće osvojiti nagradu, iako je (sam) osvojio veliki broj zajedničkih titula. To je opet druga priča i u budućnosti ćemo vidjeti gdje će ići istina o fudbalu. A sada, dragi Virgile, tamo gdje ti ideš - Ronaldo je već bio hiljadu puta. Dragi Virgile, Ronaldo je bio tri puta šampion u zemlji u kojoj ti igraš već godinama. Ronaldo je bio najbolji igrač i strijelac u zemlji, baš tamo gde ti igraš Virgile. Štaviše, bio je (sam) mnogo mlađi od tebe. Onda je, dragi Virgile, otišao na drugo mjesto i postao najbolji fudbaler u historiji fudbala. Jel' ti znači nešto Real Madrid? Vjerovatno pošto te je ovaj klub, i sam Ronaldo, već pobijedio u finalu Lige prvaka. Ima i pet titula Lige prvaka...", glasi samo dio dugačke poruke koja je napisana na njenom Instagramu.

Učitaj još novosti