03. 12. 2019 - 21:16
UEFA UZDRMALA ZAGREB Izbacuju Dinamo sa Maksimira?! Upaljen...
907
Shares
UEFA UZDRMALA ZAGREB Izbacuju Dinamo sa Maksimira?! Upaljen posljednji alarm...

USLOVI NA STADIONU

UEFA UZDRMALA ZAGREB Izbacuju Dinamo sa Maksimira?! Upaljen posljednji alarm...

Sport.ba
03. 12. 2019 - 21:16
0
Shares

Zagrebački Dinamo mogao bi se naći u problemu zbog stadiona „Maksimir“, koji je i dalje u vlasništvu grada Zagreba. Klub ne želi ulagati mnogo sredstava u rekonstrukciju jer nije vlasnik, dok grad također ne želi da finansira nešto što ne koriste gradske strukture.

UEFA je Zagrepčanima dala licencu za igranje međunarodnih utakmica, ali konstantno stižu pritužbe na uslove na Maksimiru.

Mirko Barišić, predsjednik šampiona Hrvatske, tvrdi da će taj klub uložiti oko 60 miliona eura u sređivanje stadiona, jedino ako im gradonačelnik Zagreba prepiše vlasništvo nad Maksimirom.

"Mi smo sada na rubu. Zadovoljamo kriterijume UEFA kvantitativno, ali ne i kvalitativno. Do kada će nas tolerisati? Mogu nam u svakom trenutku reći – ’gospodo, više ne možete tu igrati’. Ne želimo to dočekati bez mogućeg rješenja", rekao je Barišić.

Iz Dinama se nadaju da će naći zajednički jezik sa gradskim vlastima.

"Nama treba dvije hiljade eura po stolici, a stadion prima 25-30 hiljada gledalaca pa vi računajte. Sve ovo je mukotrpan posao koji može potrajati dvije godine. Mi, u međuvremenu, moramo iseliti kompletan naš pogon. Na Rujevici možemo igrati samo kvalifikacione evropske utakmice, a nama treba stadion za Ligu prvaka. Poljud? Dobro, to je daleka priča. Bliži nam je Osijek", dodao je Barišić.

Učitaj još novosti