04. 12. 2019 - 09:22
KRIZA TRESE NIKOLU JOKIĆA Otvoreno priznao ono što svi znaju...
907
Shares
KRIZA TRESE NIKOLU JOKIĆA Otvoreno priznao ono što svi znaju...

ZVIJEZDA NUGGETSA

KRIZA TRESE NIKOLU JOKIĆA Otvoreno priznao ono što svi znaju...

Sport.ba
04. 12. 2019 - 09:22
0
Shares

Centar Denver Nuggetsa Nikola Jokić nije imao utisak da u napadu ima poteškoća u novoj sezoni NBA lige, a poslije poraza od LA Lakersa iznio je i utiske o njihovoj liniji krilnih centara i centara.

Lakersi su u noći između utorka i srijede u Pepsi centru u Coloradu pobijedili Denver sa 105:96, a na Jokiću su se kao čuvari smjenjivali Anthony, Dwight Howard, Javal McGee...

"Svaki 'veliki 'igrač u ligi je dobar, ne samo oni. Samo se svake druge noći pojavljuje neki drugi tip defanzivca. Navikao sam na to", rekao je Jokić.

On je protiv Lejkersa imao "mršavih" 13 poena i šut iz igre 4/12, upisao je osam asistencija i samo pet skokova. Iako je u play-offu prošle sezone napravio iskorak u odnosu na njen regularni dio, sada je stagnirao statistički i napadački.

Upitan šta je potrebno da bi se to promijenilo, Nikola smatra da za početak mora da pogađa.

"Da pogađam šuteve, da skačem, da guram brži protok lopte i pronalazim lake poene. Mislim da je to potrebno. I naravno odbrana. Doduše, večeras smo igrali dobru odbranu, ali čak i kad smo je odigrali nadskakali su nas", kaže Jokić.

"Nisam mislio da se mučim u napadu, ali trenutno ne mogu da pogađam šuteve. Tako je, kako je, pokušaću to da... Čak i kad ne pogađam mislim da mogu da utičem na igru na neke druge načine", zaključio je Jokić.

Učitaj još novosti