03. 12. 2019 - 19:10
FERGUSON ZAPRIJETIO KHABIBU Ono što mu je poručio ledi krv u...
907
Shares
FERGUSON ZAPRIJETIO KHABIBU Ono što mu je poručio ledi krv u žilama

DUEL DVA NEPORAŽENA

FERGUSON ZAPRIJETIO KHABIBU Ono što mu je poručio ledi krv u žilama

Sport.ba
03. 12. 2019 - 19:10
0
Shares

Toni Ferguson, još uvijek neporaženi borac u UFC-u, govorio je o svojoj velikoj borbi sa aktuelnim šampionom Khabibom Nurmagomedovom, koji je također bez poraza u ovoj kompaniji.

Zvanično je za 18. april u Brooklynu zakazana borba lake kategorije između dva borca, a Ferguson je sinoć gostovao MMA šouu Ariela Helwanija.

Tony se osvrnuo na borbu sa Khabibom i iskoristio prostor u medijima da malo "pecne" svog rivala.

"Moramo da pitamo UFC zašto se čeka tek april za našu borbu. Khabib se nalazi u Emiratima na turneji, sad ljubi bebe i slika se radeći ostale zabavne stvari. Koga to zanima? Svi znaju ko sam ja. Ja sam spreman već za februar. Bio bih spreman za bilo koga drugog da su izveli neku glupost i ovo otkazali, ali sve je sređeno. Imam dovoljno vremena da se spremim, daleko je april, tako da imamo dosta vremena i da se povrijedimo, ali treba biti pametan i vjerovati trenerima kako bi navijači dobili ono što žele", rekao je Ferguson.

Tony je nastavio da priča o njihovom okršaju i napomenuo da je uspio "ući u glavu" aktuelnom šampionu lake kategorije.

"Ušao sam mu u glavu, on sad gleda samo mene, samo o meni razmišlja i trudi se da radi što više može. Biće nervozan i napraviće grešku, a ja ću to da iskoristim. Uhvatiću ga u raskoraku. Natjeraću ga da piša krv. Ovaj momak ima problem, a ime tog problema je Tony Ferguson i ide pravo ka njemu. Kreće sezona lova, dušo!", rekao je Ferguson.

Učitaj još novosti