03. 12. 2019 - 18:40
PAKLENI PLAN POSRNULOG DIVA Stižu Guardiola i Messi u paketu,...
907
Shares
PAKLENI PLAN POSRNULOG DIVA Stižu Guardiola i Messi u paketu, svi su na nogama

BOLJI DANI U MILANU?

PAKLENI PLAN POSRNULOG DIVA Stižu Guardiola i Messi u paketu, svi su na nogama

Sport.ba
03. 12. 2019 - 18:40
0
Shares

O budućnosti Milana piše se već mjesecima u talijanskoj štampi.

U klubu postoje dvije žestoke struje. Vlasnička struktura Elliott na čelu s izvršnim direktorom Ivanom Gazidisom na jednoj i tehnički direktor Paolo Maldini sa svojom desnom rukom Zvonimirom Bobanom na drugoj strani. Prve zanima isključivo profit, a druge ekipa i rezultati kojih već godinama nema u crveno-crnom dijelu Milana. 

Zato već mjesecima mediji na Apeninima pišu o mogućoj prodaji Milana i uporno tvrde da bi njegov novi vlasnik mogao postati Bernard Arnault, vlasnik luksuznog modnog brenda Louis Vuitton, najbogatiji Evropljanin i drugi najbogatiji čovjek na svijetu s bogatstvom od 93 milijarde eura. 

Elliott navodno tajno pregovara s Arnaultom i velike su šanse da kupi Milan za 975 miliona eura.

Sada je korak dalje otišla rimska Repubblica koja navodno ima informacije što će Arnault napraviti po dolasku na San Siro.

"Elliott ima velikih poteškoća. Proračun kluba je alarmantan, sportski rezultati loši, a projekt stadiona ne ide u zamišljenom smjeru. S druge strane, Arnault bi dolaskom napravio par rezova odmah i uložio u momčad. Francuz ima dva plana. Prvi je dovesti za trenera Pepa Guardiolu te Lionela Messija, čime bi stvorio jaku vezu između klupe i terena. Također, ako taj plan ne bi uspio, onda bi pokušao dovesti Jurgena Kloppa i Kyliana Mbappéa. Tako bi pokušao pokrenuti Milan", navodi Repubblica.

Rossoneri u Seriji A trenutno zauzimaju 11. mjesto, uz 13 postignutih i 17 primljenih golova. Cagliari i Roma, koji dijele četvrto mjesto za odlazak u Ligu prvaka, imaju 11 bodova više od Milana dok je gradski rival Inter i lider prvenstva udaljen za 20 bodova.

Učitaj još novosti