03. 12. 2019 - 18:02
DAMIR BELJO OSTAO BEZ BORBE ZA TITULU "Potpisali smo sve, a...
907
Shares
DAMIR BELJO OSTAO BEZ BORBE ZA TITULU

OGLASIO SE BH. BOKSER

DAMIR BELJO OSTAO BEZ BORBE ZA TITULU "Potpisali smo sve, a onda..."

Sport.ba
03. 12. 2019 - 18:02
0
Shares

Bosanskohercegovački bokser Damir Beljo 28. decembra trebao se boriti za titulu svjetskog prvaka protiv Arsenea Goulamiriana u francuskom Marseilleu.

No, nažalost, danas je stigla vijest kako do meča ipak neće doći. Vijest i razloge zbog kojih neće biti meča krajem ovoga mjeseca na svom Facebook profilu objavio je Damir Beljo, s nadom kako će do meča doći za tri mjeseca.

"Opet tužna vijest. Meč za svjetsku titulu otpada. Potpisali smo i sve napravili što se nas tiče i sve je išlo kako treba, ali WBA nije dozvolio da se borim jer nisam u top 15 u WBA. Njegovi promotori su rekli da to neće biti problem, međutim, to je glavni razlog zašto ne boksam jer me nisu ubacili u top 15 kod WBA.

"Obećali su da se borim u martu sljedeće godine za svjetski naslov i da će me dotad ubaciti u izazivače jer im je interes da bude meč između mene i Arsena. Krvavo treniram u UFD Gymu u Dusseldorfu i žao mi je što je ovako. Potrudit ću se da budem maksimalno spreman za mart iduće godine. Hvala svima na velikoj podršci i Bog vas sve blagoslovio", napisao je Beljo. 

 

Učitaj još novosti