02. 12. 2019 - 16:18
O NACIONALIZMU I ŠOVINIZMU Šta N/FSBiH kaže o fotografiji...
907
Shares
O NACIONALIZMU I ŠOVINIZMU Šta N/FSBiH kaže o fotografiji Slobodana Praljka u Širokom?

MEČ BIO PREKINUT

O NACIONALIZMU I ŠOVINIZMU Šta N/FSBiH kaže o fotografiji Slobodana Praljka u Širokom?

Sport.ba (foto: jabuka.tv)
02. 12. 2019 - 16:18
0
Shares

Povodom dešavanja na utakmici 18. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između NK Široki Brijeg i FK Zvijezda 09 na stadionu „Pecara“ u Širokom Brijegu, NS/FS BIH želi informisati javnost o sljedećem:

"Administracija Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine prikuplja relevantne informacije službenih lica sa ove utakmice. Nakon što budu zaprimljeni svi zvanični dokumenti sa jučerašnje utakmice, nadležni organi NS/FS BiH će poduzeti dalje korake u skladu sa relevantnim pravilnicima i propisanim procedurama. Na osnovu izvještaja službenih lica, a u skladu sa propisima, NS/FS BiH će pokrenuti disciplinski postupak. Po okončanju istog nadležni organi NS/FS BiH će donijeti adekvatne odluke.

Nacionalizmu i šovinizmu nije mjesto na tribinama nogometnih/fudbalskih stadiona. NS/FS BiH će se, kao što je činio uvijek do sada, u punom kapacitet boriti protiv ovakvih pojava poduzimajući zajedničke aktivnosti sa nadležnim organima i institucijama Bosne i Hercegovine", poručili su iz Saveza.

Podsjećamo, pomenuti meč je bio prekinut na sedam minuta zbog fotografije ratnog zločinca Slobodana Praljka na jednoj tribini među navijačima Širokog.

(foto: jabuka.tv)

Učitaj još novosti