02. 12. 2019 - 16:07
BALKAN NA NOGAMA Luka Modrić finansirao hrvatske špijune u...
907
Shares
BALKAN NA NOGAMA Luka Modrić finansirao hrvatske špijune u Beogradu?!

TVRDI BLIC

BALKAN NA NOGAMA Luka Modrić finansirao hrvatske špijune u Beogradu?!

Sport.ba
02. 12. 2019 - 16:07
0
Shares

Kapiten reprezentacije Hrvatske i veznjak Real Madrida Luka Modrić našao se jutros na naslovnici srbijanskog lista Blic uz naslov "Luka Modrić plaćao hrvatskog špijuna u Srbiji?".

Blic je ovo predstavio kao novo otkriće o hrvatskoj špijunskoj mreži u Srbiji, koju ovih dana potresa špijunska afera za koju tamošnji mediji optužuju hrvatsku Sigurnosno-obavještajnu agenciju da je stvorila obavještajnu mrežu.

U članku stoji da je navodno Modrić “pristao finansirati cijelu ovu špijunsku operaciju SOA-e u Srbiji jer ga je Kraljević optužio da je lažno svjedočio protiv Zdravka Mamića”.

modr

Hrvatska Sigurnosno-obavještajna agencija (SOA) oštro je u saopćenju odgovorila srbijanskoj sigurnosnoj službi BIA-i koja je objavila kako je podnijela kaznenu prijavu protiv hrvatskog državljanina zbog špijunaže u korist Hrvatske.

SOA je u saopćenju prozvala susjede da su konstruirala cijeli slučaj kako bi se skrenula pažnja s afera koje potresaju Srbiju, u prvom redu korupcije, šverca oružjem te navodnog pokušaja ruske sigurnosne agencije GRU da vrbuje jednog časnika Vojske Srbije.

Učitaj još novosti