30. 11. 2019 - 21:03
DEBITOVAO ZA WEST HAM U 33. GODINI Sačuvao gol pa pao...
907
Shares
DEBITOVAO ZA WEST HAM U 33. GODINI Sačuvao gol pa pao uplakanom ocu u zagrljaj

DAVID MARTIN

DEBITOVAO ZA WEST HAM U 33. GODINI Sačuvao gol pa pao uplakanom ocu u zagrljaj

Sport.ba
30. 11. 2019 - 21:03
0
Shares

Fudbal često priča najljepše priče, a takva je i ona sa golmanom West Hama Davidom Martinom.

On je tek u 33. godini dočekao priliku da debituje za voljeni klub, umjesto katastrofalnog Roberta, ali na kakav način. Sačuvao je mrežu u pobjedi protiv gradskog rivala Chelseaja, bilo je 1:0 na Stamford Bridgeu, West Ham je prekinuo niz od tri poraza, a kada je sudija svirao kraj, Martin se samo bacio na travu i zaplakao od sreće.

Martin je u karijeri promijenio deset klubova dok nije došao u West Ham, branio je u mlađim kategorijama reprezentacije, najveći trag je ostavio u MK Donsima jer je tu za sedam godina branio 274 puta, ali je najljepši momenat karijere dočekao tek u 33. godini.

Znali su u West Hamu da njemu ta pobjeda najviše znači. Voli ovaj klub, a tu je njegov otac Alvin izgradio status legende. Upravo sa tribina je Alvin pratio meč i u suzama je proslavio sa sinom, koji ga je našao u publici i pohrlio mu u zagrljaj.

"Tata mi nije ništa rekao, mislim da smo obojica bili u suzama! Možete zamisliti kako je njemu bilo da ovo vidi, igrao je za klub 21. godinu, a ja sam debitovao, sačuvao mrežu i pomogao da pobijedimo, to je tako dobar osjećaj. Bilo mi je teško da jedem dva dana prije meča od stresa, Ryan Creswell mi se smijao jer je moj tanjir bio uvijek pun, nisam mogao ništa da okusim", u dahu je rekao poslije meča Martin.

 

Učitaj još novosti